Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kanarya 12’den vurdu

Kanarya 12’den vurdu

Fenerbahçe Ülker, ilk yarısını 8 sayı geride kapattığı maçta Partizan'ı 88-78 mağlup etti ve Avrupa'da 4'te 4 yaptı. Sarı-Lacivertliler, bu sezon oynadığı 12. resmi maçtan da zaferle ayrılarak müthiş performansını sürdürdü.

Kanarya 12’den vurdu

Zorlu Partizan deplasmanında maça iyi başlayamadı F.Bahçe Ülker. Özellikle hücumda organize olmakta zorlanan sarı-lacivertliler pota altında Lauvergne’e önlem almakta zorlandı. 17-13 biten ilk çeyrek sonrası ikici periyotta da benzer bir görüntü vardı sahada. Savunmada gerekli sertliği yakalayamadı temsilcimiz. Preldzic’in önderliğinde hücumda organize olmayı başaran F.Bahçe, Bjelica ve McCalebb’in ard arda bulduğu sayılarla 11’e kadar çıkan farkı 2’ye indirse de yapılan basit hatalar sonrası soyunma odasına 38-30 geride gitti.

KENAN’DAN EKSTRA KATKI

Sarı-lacivertliler ikinci yarıya etkili başladı. Partizan koçu Vujosevic’in oyundan ihraç edilmesiyle dengesi bozulan rakibine, hücumda gösterdiği üretkenlik ve artan savunma sertliğiyle üstünlük sağladı Kanarya. Konsantrasyonu iyice bozulan rakibini top kaybına zorlayan temsilcimiz, üçüncü çeyreğin bitimine 3.38 kala Bodanovic’in üçlüğüyle öne geçti (52-51). Rakip potaya bıraktığı 30 sayıyla son periyoda 57-60 önde girmeye başardı sarı-lacivertliler.

Son çeyrekte de Bogdanovic rüzgarı esmeye devam etti. Yıldız oyuncuya Bjelica ve McCalebb’in de eşlik etmesiyle F.Bahçe Ülker oyunun kontrolünü eline aldı. İkinci yarının tamamında müthiş bir hücum performası ortaya koyan sarı-lacivertliler, Preldzic’in liderliğinde yakaladığı ritmi Kenan’ın ekstra katkısıyla taçlandırdı ve 88-78 kazanarak galibiyet serisini 12 maça çıkardı.

Haberin Devamı