Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Judo Grand Prix’de iki bronz madalya

Judo Grand Prix’de iki bronz madalya

Hırvatistan’ın Zagreb kentinde başlayan Judo Grand Prix’in ilk gününde tatamiye çıkan üç judocumuzdan 60 Kg’da Bekir Özlü ve 66 Kg’da Sinan Sandal üçüncülük kürsüsünde yer aldı.

Judo Grand Prix’de iki bronz madalya

Dört erkek sporcu ile katıldığımız Grand Prix’te Bekir Özlü (60) madalya yolunda ilk turu bay geçti. Ardından Brezilyalı rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi. Bu turda İngiliz rakibini geride bırakan Özlü, yarı finalde Gürcü A. Papinashvili’ye waza-ari ile yenildi ve Ahmet Şahin Kaba ile bronz madalya için karşılaştı. Mücadeleti ipponla kazanan Bekir Özlü üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Bu sıkletteki diğer isim Ahmet Şahin Kaba sırasıyla Sloven, Azerbaycanlı rakiplerini yenerek çeyrek finalist oldu. Bu turda Rus rakibine altın skorda waza-ari veren Kaba repesaja kaldı. Amerikalı rakibini ipponla yenen Kaba, bronz madalya mücadelesinde Bekir Özlü’nün rakibi oldu. Maçı kaybeden Kaba, sıkletinde beşinci oldu.

66 Kg’da Sinan Sandal, ilk turu maç yapmadan geçerken ikinci turda Sırp rakibini, çeyrek finalde İtalyan rakibini ippon sonuçlarıyla yendi. Yarı finalde Portekizli rakibiyle yaptığı karşılaşmayı son saniyede verdiği waza-ari puanıyla kaybeden Sandal, bronz madalya için diğer Porekizli judocu J. Crisostotm’la yaptığı müsabakayı iki waza-ari ile alarak madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı