Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İstanbul'un Efes'i

İstanbul'un Efes'i

50-50 ile geçilen ilk yarının ardından Anadolu Efes savunmasını güçlendirince denge de bozuldu. Thomas Huertel 21 sayı 4 ribaunt ve 5 asistlik performansı ile ev sahibini zafere götüren isim oldu.

İstanbul'un Efes'i

LİGDE çok güzel maçlara sahne olan bir Perşembe gününde, Top 16’da bir kez daha aynı grupta mücadele edecek Anadolu Efes ve F.Bahçe de aynı güzellikte çekişmeli bir mücadeleye imza attılar. Bununla birlikte sarı-lacivertli taraftarların Abdi İpekçi’deki dominasyonuna da ayrı bir paragraf açmak lazım.
FAKAT istenmeyen bir şekilde, ilk yarıda çekişmeden çok hakem üçlüsünün çaldığı/çalmadığı düdükler ve Heurtel-Dixon arasında geçtiğimiz yılki final serisinde cereyan eden gerginliğin dün de etkisini sürdürdüğü anlamsız ağız dalaşı ön plana çıktı. Öyle ki, savunma konusunda çok pasif olma özelliğiyle tanıdığımız Heurtel, bir anda sahadaki en agresif savunmayı yapan isim hale gelmişti.

TEMPOYU AYARLADI

İlk periyotta sert savunma yapan ve daha fazla sayı üreten F.Bahçe ilk çeyreği 11 ribaund ile kapatırken, ikinci çeyrek yalnızca 3 ribaund alabildi. Müdafaasını sertleştiren Ivkovic ilk devreyi dengeye getirmeyi başardı.

2. yarıda ise doğru hamleyi yapan taraf büyük çoğunlukta Anadolu Efes’ti. Derrick Brown-Diebler-Furkan-Saric-Heurtel beşiyle farkı üçüncü periyot 11 sayıya çıkaran Efes’te, Oyun kurucular Heurtel ve Granger 11 asist ile topu iyi paylaşırken, F.Bahçe’de Bobby Dixon ve Sloukas yalnızca 2 asistte kaldı. İkinci devre doğru hücumlarla tempoyu belirleyen Efes karşısında F.Bahçe çözüm yolu bulamayınca evsahibi takım maçtan galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı