Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar İpek Soylu: En iyilerden olacağım...

İpek Soylu: En iyilerden olacağım...

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda şampiyon olarak tarihe geçen İpek Soylu, Rus raket Maria Sharapova'yı örnek aldığını söyledi

İpek Soylu: En iyilerden olacağım...

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte şampiyon olarak Türk spor tarihine geçen İpek Soylu, NTV Spor’a konuştu. Türkiye'ye ilk Grand Slam şampiyonluğunu getiren İpek Soylu “En büyük hedefim dünyanın ilk 10 tenisçisinden biri olmak” dedi.

"12 YILLIK BİR EMEK VAR ORTADA"

Adana’da 6 yaşındayken tenise başladığını ve ailesinin desteğiyle bu noktaya geldiğini belirten İpek Soylu “Partnerimle birlikte turnuvada elimizden geleni yapmaya çalıştık. Uyum sergiledik. İlk maçta çok gergindik. Her maç daha da iyiye gittik. İlk maçta ve final karşılaşmasında çok heyecanlandım. Dünyanın en iyi 4 turnuvasından birindeydim. ABD Açık her konuda daha gelişmiş bir Grand Slam. En iyi oyuncularla aynı ortamı paylaşmak bizim için tecrübe ve motivasyon kaynağıydı. Başarının sırrı, çok çalışıp inanmak. Ailemin ve sponsorlarımın desteği çok önemliydi. Sadece benimle biten bir iş değil. 12 yıllık bir emek var ortada. Bireysel bir spor olsa da arka planda birçok kişi var” dedi.

Haberin Devamı

"DÜNYANIN İLK 10 TENİSÇİLERİNDEN BİRİ OLMAK İSTİYORUM"

En büyük hayalinin ve hedefinin dünyanın ilk 10 tenisçisinden birisi haline gelmek olduğunu belirten İpek Soylu “Elbette ne kadar çok emek verilirse, o kadar çok başarı elde edilir. İmkanlarım birçok oyuncuya göre daha iyi. Bulduğum her şey için şükrediyorum. Gelecek yıl artık büyüklerde oynayacağım. Finaldeki maç puanını hatırlamıyorum. En büyük hedefim dünyanın ilk 10 tenisçisinden biri olmak. Ana hedefim bu. Ama ondan önce bir sürü küçük hedefim var. Tenis sadece yetenekle yürütülebilecek bir şey değil, çok çalışmak da lazım” ifadesini kullandı.

SHARAPOVA'YI ÖRNEK ALIYOR

Örnek aldığı tenisçinin Maria Sharapova olduğunu belirten İpek Soylu, asıl hedefinin teklerde yarışmak olduğunu söyledi.