Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar İki senede Avrupa Şampiyonu oldu!

İki senede Avrupa Şampiyonu oldu!

Antalya'da yaşayan 37 yaşındaki görme engelli Cenk Yanık, 2 yıl SONRA hem Avrupa Şampiyonluğu'nu hem de Dünya üçüncülüğünü kazandı.

İki senede Avrupa Şampiyonu oldu!

İstanbul'da ailesiyle yaşarken 10 yaşında babasının çalıştığı deponun üçüncü katından düşmesi sonucu sağ gözünü kaybeden Yanık, buna rağmen 12 yaşında kung-fu ve futbola başladı.

Kung-fu'da Küçükler Türkiye Şampiyonu olmayı başaran Yanık, futbolda da Zeytinburnuspor'un gençler kategorisinde oynamaya devam etti. Yanık, yaşadığı kazaya bağlı olarak sol gözünde yüzde 70 görme kaybı oluşması üzerine her iki sporu da bırakmak zorunda kaldı.

Vücut geliştirme ile amatör olarak uğraşmaya başlayan Yanık, iki yıl önce 35 yaşında antrenör Ekrem Celil'in teşvikiyle haltere başladı. Yanık, 15-19 Ekim tarihlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Görme Engelliler 1. Avrupa ve 12. Dünya Halter Şampiyonası'nda masterler 125 kiloda Avrupa şampiyonluğu ile dünya üçüncülüğünü elde etti.

"DAHA DA İYİSİNİ YAPABİLİRİM"

Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği kazada gözlerinden birinin 3, diğerinin de bir milimetre yerinden oynadığını, bu nedenle sağ gözünün tamamen işlevini kaybettiğini, sol gözünde ise yüzde 70 görme kaybı oluştuğunu söyledi.

Haberin Devamı

Çocukluğunda kung-fu yaparken 3 kez Türkiye şampiyonu olduğunu, futbolda ise Zeytinburnuspor'un alt yapısından gençler kategorisine yükseldiğini anlatan Yanık, "Orada da gözüm engel oldu, oynayamadım. 35 yaşında da halterle tanıştım" dedi.

Yanık, halterden önce vücut geliştirme sporuyla uğraştığının altını çizerek, antrenörü Ekrem Celil'in kendisini çalıştırması sayesinde önce milli takıma seçildiğini, ardından dünya şampiyonasına katıldığını ifade etti.

Kemer'de katıldığı şampiyonada yarıştığı sıklette Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü olmayı başardığını dile getiren Yanık, "İşsizim. Gıda takviyesi için hiçbir destek alamıyoruz. Bunun için sponsor gerekiyor. Sponsor bulursak çok daha iyi sonuçlar alırız. Daha iyi yerlere gelebiliriz. Daha iyi şeyler yapabiliriz. En azından dünya şampiyonluğunu cebimize koyarız" diye konuştu.

"EVE KAPANMAYIN"

Antrenör Ekrem Celil ise Yanık ile iki yıl süren çalışmanın ardından dünya şampiyonasına katıldıklarını belirterek, "Engelli kardeşlerimizin 4 duvar arasında kalmasını istemiyorum. Gelsinler, spor yapsınlar" dedi.

Haberin Devamı

Celil, şampiyonanın ardından antrenmanlara yeniden başladıklarını, dünya şampiyonluğunu hedeflediklerini kaydetti.