Gazete Vatan Logo
TBL İki dev kulüp birleşiyor mu?

İki dev kulüp birleşiyor mu?

Fenerbahçe ile Doğuş Grubu'nun birleşmesi son günlerin en çok konuşulan haberlerinden. İşte iki devin birleşmesi hakkındaki detaylar...

İki dev kulüp birleşiyor mu?

Doğuş grubu ne yapıp, ne ettiyse Euroleague yönetimini ikna edemedi. Darüşşafaka'nın önümüzdeki yıl Euroleague'de olmayacağı kesinleşince, Fenerbahçe ile temasa geçildi.

Bütçede açık veren Fenerbahçe, Doğuş'un bu teklifine sıcak bakıyor. Ancak bu anlaşma medyada çıkan haberlerdeki gibi değil. Herhangi bir yönetimsel birleşme olmayacak. Doğuş grubu sadece Fenerbahçe'nin isim sponsoru olacak.

Medyada çıkan bir diğer haber de bütçe konusunda. Sarı-Lacivertlilerin Doğuş grubundan alacağı paranın 10-15 milyon Euro civarında olacağı öğrenildi.

Darüşşafaka'nın kadrosunda bulunan bazı isimler Fenerbahçe'nin yolunu tutacak. Burada insiyatif ise coach Zeljko Obradovic'te. Şu an takıma odaklanmış olan Obradovic'in Wanamaker, Clyburn gibi isimlere sıcak bakabileceği belirtildi.

Fenerbahçe'nin kadrosundaki bazı isimler de Darüşşafaka'nın yolunu tutacak. Kadroda olup, fazla şans bulamayan isimler gelişmesini sürdürmesi için Daçka'ya kiralanacak. Örneğin; Bulgar Yordan Minchev'in önümüzdeki sezon Darüşşafaka forması giymesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Darüşşafaka 2017-2018 sezonunda yoluna Darüşşafaka Seat olarak devam edecek. Bütçesin Darüşşafaka 2017-2018 sezonunda yoluna Darüşşafaka Seat olarak devam edecek. Bütçesinin ise 4-5 milyon Euro'ya inmesi bekleniyor. Yeşil-Siyahlılar, teklif alması halinde Eurocup'ta mücadele edecek.

Merak edilen bir diğer konu ise coach David Blatt'ın takımdaki geleceği... Deneyimli coach'a teşekkür etmesi beklenen Darüşşafaka, Blatt ile yollarını ayıracak.

(basketball.com.tr)