Gazete Vatan Logo
TBL Hidayet Türkoğlu: Bu sefer olacak

Hidayet Türkoğlu: Bu sefer olacak

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Final-Four öncesi konuştu.

Hidayet Türkoğlu: Bu sefer olacak

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yaklaşan Final-Four ve Avrupa Şampiyonası öncesi, özel açıklamalarda bulundu.

Bu yıl Türk takımlarının harika bir sezon geçirdiğini dile getiren Türkoğlu, “Umarım bu başarılar istikrarlı bir şekilde devam eder” dedi.

Final-Four’a az bir süre kaldı. Fenerbahçe’nin şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle Euroleague’de mücadele eden 4 Türk takımını da tebrik ediyorum. Gönül isterdi ki Anadolu Efes de, Final-Four’da olsun ama son maçta bu şansı elde edemediler. Çeyrek finalde Darüşşafaka Doğuş’la beraber üç Türk takımı vardı ve tarih yazıldı. Fenerbahçe’nin üst üste 3. kez Final-Four’a kalması Türk basketbolu için çok önemli. Geçen sene kılpayı kaçan şampiyonluğu bu yıl kazanacaklarını umuyorum. Son zamanlarda performansları da çok yükseldi. Çok iyi basketbol oynuyorlar. Final-Four tabii ki normal sezondan farklı bir format. Günlük performanslar belirleyici olacak. Gerek CSKA, gerek Olympiakos, gerek Real Madrid çok güçlü takımlar. TBF Başkanı ve bir Türk basketbolsever olarak bütün takımlarımızın Avrupa’da şampiyon olmasını diliyoruz. İnşallah Fenerbahçe de bu Final-Four’da kupayı kaldırır. Türkiye Ligi’nin Avrupa’nın en iyi iki ligi arasında olduğu konuşuluyor. Böyle bir şampiyonluk gelirse bu konuşulanların gerçeklik payı da artmış olacak.

Haberin Devamı

'Önceliğimiz milli takım'

Başkan olarak 6 ay gibi bir dönemi geride bıraktınız. TBF Başkanı olmaya ne zaman karar verdiniz ve neden?

Bu düşünde kafamda NBA’de oynarken başadı. NBA’deyken hem yöneticilik, hem idarecilik anlamında çok fazla tecrübe edinebiliyoruz. Antrenörlüğün benim için zor olacağını düşündüm. Edindiğim tecrübeleri yöneticilik anlamında paylaşmaya karar verdim. Kariyerimin son bir iki sezonunda da bu konularda çok kafa yordum. Özellikle son dönemde, basketbolun idarecilik tarafında yer almaya kesin olarak karar verdim. Burada da kurduğumuz ekiple güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Türkler sorumluluk almalı Şu ana kadar neler yaptınız ve yapacaksınız? Göreve başlayalı çok olmadı. Kısa sürede birşeyler yapmak zor. Biz görevi sezon başladıktan sonra devraldık. İlk hedefimiz sezonun bir zarar görmemesiydi. Ekibin önemli bir kısmını oluşturduğumuza inanıyorum. Hâlâ dahil olacak insanların araştırmasını yapıyoruz. İşi bir sistem oturttuğumuzu düşünüyoruz. Şu ana kadar aldığımız bazı kararlar var. Özellikle ileriye dönük projelerimiz var. Bütün plan ve projelerimiz 2017-18 sezonu için hayata geçirilecek şeyler. Bize en çok sorulan, yabancı konusunda neler yapacağımızdı. İlk kararımızda Kadınlar Süper Ligi’nde yabancı sayısını 3+1 olarak belirledik. Biz her zaman milli takımı düşünen, milli takımı uzun yıllar temsil edecek oyunculara imkanlar yaratmak istiyoruz. Böyle girişimlerimizi var. İnanıyorum ki erkek takımında da bir düzen oturttuktan sonra, Türk oyuncularının daha çok ön planda olacağı, daha çok sorumluluk alacağı bir sistem kurmak istiyoruz.

Haberin Devamı

Gençlere güveniyoruz

Gençleri takip edebiliyor musunuz?

Önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. Ufuk hocamız, mutlaka Türkiye’nin gurur duyacağı bir ekip kuracaktır. Bundan şüphemiz yok. İyi bir hava yakalanırsa, inanıyorum ki Türk halkı sonuna kadar destekleyecektir. Şampiyonada mutlu olacağımız bir sonuç alabiliriz. Bu arkadaşlar takımlarında az süre alıyorlar. Kadro seçimini milli takımlardan sorumlu ekibimiz yapacak. Başarılı olacaklarına inanıyorum. Gerek CEO’muz Ömer Onan, gerek Hüseyin Beşok, Haluk Yıldırım, Kerem Tunçeri ve hocamız Ufuk Sarıca, çalışmaları yapacaktır. İnşallah güzel bir atmosfer yakalarız. Bizim amacımız o. Türk halkı ile aramızda her zaman bir sinerji oluşmuştur. Yine aynısının olacağını düşünüyorum. Sonunda ilk yılımızda başarılı olursak, ne mutlu bize.

Haberin Devamı

Sarıca kendini kanıtladı

Milli Takım’da değişiklik yaptınız. Ufuk Sarıca’yı seçmenizdeki kriterler neydi?

Ufuk Sarıca son yıllarda kendini çok geliştirmiş bir antrenörümüz. Biz ekip olarak oturup konuştuğumuzda, kendisine bir şans verilmesi gerektiğini düşündük ve böyle bir karar aldık. Son iki üç yıldır basketbola yaptığı katkılar dolayısıyla, bu noktaya gelmeyi hakettiğini düşünüyorum. Ufuk Sarıca ile önümüzde üç yılımız var. Şu an konsantre olacağımız ilk şey, Avrupa Şampiyonası. Ben ekibime güveniyorum. Onlar, Türk halkına layık olacak bir kadro çıkaracaklardır. Sporda başarı da var, başarısızlık da... Gerçekten oynamak için, formanın hakkını vermek, takımın bir parçası olmak için çalışan arkadaşlar orada olacaklar.

Haberin Devamı

(Fanatik)