Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Haydi Fenerbahçe! Final aşkına...

Haydi Fenerbahçe! Final aşkına...

THY Avrupa Ligi'nde Final Four heyecanı başlıyor. Fenerbahçe Doğuş; Zalgiris, CSKA Moskova ve Real Madrid gibi güçlü rakiplerin arasında unvanını korumak istiyor.

Haydi Fenerbahçe! Final aşkına...

ÜMİT AVCI - BELGRAD

Son şampiyon apoletiyle Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a giden sarı-lacivertli temsilcimiz ilk maçında Zalgiris Kaunas karşısına çıkacak. Üst üste ikinci yıl Avrupa’nın en büyüğü olmak isteyen Zeljko Obradovic’in öğrencileri, Litvanya ekibini mağlup etmesi halinde pazar günü oynanacak dev finale adını yazdıracak.

Kulüpler bazında Avrupa’nın bir numaralı basketbol organizasyonu Turkish Airlines Euroleague’de şampiyon Belgrad’da belli olacak. Geçtiğimiz sezon İstanbul’da şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Doğuş dev buluşmada unvanını korumaya çalışacak. Temsilcimiz dışında dörtlü finalde Rusya’dan CSKA Moskova, İspanya’dan Real Madrid ve Litvanya’dan Zalgiris Kaunas, şampiyonluk arayacak.

Belgrad’da ilk maçını sezonun en büyük sürprizi olarak kabul edilen Zalgiris Kaunas ile oynayacak temsilcimiz, kazanması durumunda pazar günü oynanacak finalde, CSKA Moskova-Real Madrid mücadelesinin galibiyle, Avrupa’nın en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacak.

Tam 9 kez Euroleague şampiyonluğu yaşayarak bu alanda açık ara önde bulunan Zeljko Obradovic, çalıştırdığı tüm takımlarda Euroleague şampiyonluğu yaşama geleneğini bozmayarak geçtiğimiz yıl şampiyon yaptığı Fenerbahçe’yi yine zirvede tutmaya çalışacak. Sırp antrenör kendi ülkesindeki organizasyonda bunu başarırsa, aynı takım ile üst üste iki kez Euroleague şampiyonluğu yaşama sevincini ilk kez tadacak. Art arda 4. kez Final Four’da boy gösterecek olan temsilcimiz ise kazanması durumunda tarihinin ikinci Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşacak.

Haberin Devamı

Yüzde 39,1 Fener!

THY Euroleague’de bugün başlayacak Final Four heyecanında Fenerbahçe Doğuş taraftarları öne çıkıyor. Belgrad’da sarı-lacivertlilerin takımlarına olan destekleri dikkat çekiyor. Sırp basınında yer alan haberlerde, 16 bin 967 kapasiteli Stark Arena’da bugün ve pazar günü biletlerinin yüzde 39.1’ini Fenerbahçeli taraftarların satın aldığı kaydedildi. İkinci sırada ise biletlerin yüzde 14.7’sini alan Real Madrid taraftarı geliyor.

2,2 milyon kişi tribünden izledi

Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu, Dörtlü Final’e kalan tüm takımlara başarı diledi. Açılış konuşmasını yapan Bertomeu, “Final Four’a kalmak her sezon zorlaşıyor. Avrupa Ligi’nde son derece başarılı bir formata geçtiğimizi gördük. Bu sezon 2,2 milyon basketbolsever maçları tribünden izledi. Tüm kıtalarda maçlar canlı yayınlandı. 2 ülkeye daha lisans vereceğiz. Almanya ve Fransa’ya 2019-2020 sezonu için lisans verdik” dedi.

Haberin Devamı

Tecrübe farkı var

İlk maçtaki rakibimiz Zalgiris Kaunas karşısında temsilcimizin en büyük kozu tecrübe olacak. Fenerbahçe Doğuş’un kadrosundaki isimlerden sadece Melli ile Wanamaker ilk kez Final Four maçlarına çıkarken, Zalgiris Kaunas kadrosunda Coach Jasikevicius dışında bunu başarmış isim bulunmuyor.

Ayrıca Obradovic de eski oyuncusu Jasikevicius’a karşı tecrübe konusunda fark atıyor. Litvanyalı genç coach ilk kez başantrenör olarak Final Four’da maç yönetmeye çıkarken, Obradovic’in geride kalan sezonlarda 17 Final Four ve 9 da şampiyonluk sevinci bulunuyor. Normal sezonda rakibine İstanbul’daki ilk mücadelede 90-89 yenilen ancak deplasmandaki rövanşta 85-78 kazanmayı başaran Fenerbahçe Doğuş için başarının anahtarı yine savunmadan geçiyor.

Haberin Devamı

CSKA-Real saat 22.00’de

Final Four’un ikinci maçında CSKA Moskova ile Real Madrid saat 22.00’de başlayacak dev randevuda kozlarını paylaşacak. Maçların galipleri pazar günü final için sahaya çıkarken, kaybedenler ise aynı gün üçüncülük maçında teselli arayacak.

Hocaların hocası

Fenerbahçe Doğuş Coachu Zeljko Obradovic, Euroleague Final Four’unda eski yardımcısı ve öğrencilerine karşı mücadele edecek. Sırp antrenör, geçmiş yıllarda yollarının kesiştiği Rusya’nın CSKA Moskova takımının başantrenörü Dimitris Itoudis, İspanyol temsilcisi Real Madrid’in çalıştırıcısı Pablo Laso ve Litvanya ekibi Zalgiris’in başında bulunan Sarunas Jasikevicius ile karşı karşıya gelecek.

Obradovic, Dörtlü Final’de şampiyonluk için çekişeceği Laso ve Jasikevicius’un oyunculuk dönemlerinde başantrenörlüğünü üstlendi. Yunan çalıştırıcı Itoudis ise Sırp başantrenörün Panathinaikos’u çalıştırdığı 13 yıllık dönemde yardımcılığını yaptı.

Haberin Devamı

Saygı duruşu!

Zalgiris Başantrenörü Jasikevicius, Panathinaikos’tan eski hocası olan Obradovic’le selamlaşırken büyük bir saygı gösterisinde bulundu. Litvanyalı teknik patronun, Datome ile bir araya geldiği anlarda da saygıyla öne eğilmesi dikkat çekti.

Önce Zalgiris sonra kupa

Final Four’da mücadele edecek dört takımın başantrenörleri ve birer yıldız oyuncusu dev organizasyon öncesi bir araya geldi. Fenerbahçe Doğuş’un kupa avcısı hocası Obradovic, “Ben 10. şampiyonluğu değil sadece Zalgiris maçını düşünüyorum” dedi.

Belgrad’da bugün başlayacak Final Four’da yer alan Fenerbahçe Doğuş’un yanı sıra Zalgiris Kaunas, CSKA Moskova ve Real Madrid’in başantrenörleri ve birer oyuncusu dün Kalemegdan’da (Kale Meydanı) ortak basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic, ülkesinde mücadele edecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Diğer 3 takımın başantrenörünün eski öğrencileri olduğunun hatırlatılması üzerine Obradovic, “Böyle bir fırsatı yakaladığım için mutluyum. Dörtlü Final’e kalmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Jasikevicius’un ne kadar çalışkan olduğunu görüyorum. Dostlarımı Belgrad’da görmekten dolayı gerçekten çok memnunum” diye konuştu.

Datome: Hazırız

Obradovic, Zalgiris’in bu sezon çok önemli bir başarıya imza attığına da vurgu yaptı. Sırp çalıştırıcı, “Ben, 10. şampiyonluğumu düşünmüyorum, sadece yarın (bugün) oynayacağım Zalgiris maçını düşünüyorum. Salonda müthiş bir atmosfer olacaktır. Zalgiris’te Jankunas takımın lideri. Onu durdurmak isteyeceğiz. Belki de bize maçın sonunda onunla bir sürpriz yapmak istiyor olabilirler, biz de önlemimizi alacağız” ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertlilerin İtalyan yıldızı Luigi Datome ise şampiyonlukla kapattıkları geçen sezonun kendileri için olağanüstü geçtiğini dile getirdi. Başarılı oyuncu, “Buraya da son derece hazır bir şekilde geldik. Taraftarımız başarımızın büyük bir parçası. Bize güven duyuyor olmalarından çok mutluyum. Aylar öncesinde biletlerini aldılar” dedi.