Gazete Vatan Logo
Futbol Guti ve Beşiktaş manşetlerde!

Guti ve Beşiktaş manşetlerde!

Die Welt: “Guti, Real’i bıraktı Schuster’in yolunu takip etti.” Le Equipe: “Guti basına konuşurken, aklında hep Beşiktaş vardı.”

GUTI’NİN 9 yaşında girdiği İspanyol devi Real Madrid kapısından çıkıp Beşiktaş’a doğru yol alması, Avrupa basınında da geniş yer buldu... İspanyol yıldızın Galacticos’tan ayrılışını yorumlayan dış basının görüşleri şöyle:

* De Telegraaf (Hollanda): “Guti 25 yılık efsane Madrid’den ayrılıp Türkiye’nin yolunu tutuyor. Profesyonel kariyeri boyunca 542 maçta 77 gol atan yıldız oyuncu 1985’de Real’in genç takımına adım atmıştı. 5 lig şampiyonluğu ve 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sonrası Real defterini kapatan Guti, İstanbul kulübü Beşiktaş’ın oyuncusu oldu.”

* Die Welt (Almanya): “Real’in efsanesi Guti takımını bıraktı ve Bernd Schuster’in yolunu takip edip Türkiye’nin köklü kulüplerinden Beşiktaş’a transfer oldu.”

* The Guardian (İngiltere): “Real Madrid’de 15 yıllık A takım serüvenini noktalayan Guti Beşiktaş’la anlaştı. 33 yaşındaki yıldız Real’den hocası Bernd Schuster’in yanına gitmek istedi.”

* Le Equipe (Fransa): “Kazandığı 15 kupanın önünde Real taraftarlarına veda konuşmasını yapan Guti’nin kafasının arkasında İstanbul vardı. Çünkü efsane oyuncu 2 sezonluk anlaşmayla Beşiktaş’ın oyuncusu olmuştu bile. “


REALLİLER ÇILDIRDI:


Seni affetmeyeceğiz JOSE MourInho

REAL Madrid taraftarı 1985’ten beri takımlarının formasını giyen Guti’ye olan sevgilerini internet sayfalarına yazarken, teknik direktör Mourinho için de öfke dolu mesajlar yazdılar. İşte Real Madrid taraftarlarının forumlarda yazdığı yorumlar:

* Umarım Beşiktaş kimi transfer ettiğinin farkındadır.

* Mourinho kim olduğunu sanıyor! Ronaldo, Kaka, Benzema gidebilir ama takımın ruhu Guti ile Raul’u göndermek ihanettir. Bize kupalar da kazandırsan, seni asla affetmeyeceğim Mourinho!

* Madrid’i kaptanlar Guti ve Raul’suz hiç izlememiştim.

* Takımda kendisinden daha güçlü kimseyi görmek istemeyen Mourinho, Guti’yi gönderdi.

* Iniesta’dan çok daha büyük bir yeteneksin ama şimdi bizi bırakıp Beşiktaş’a gidiyorsun.


Madrid’den 2 milyon Euro’luk farkı aldı

BEŞİKTAŞ’LA 2 yıllık sözleşme imzalayan Guti Hernandez, Real Madrid’den istediği parayı almayı başardı. Peki bu parayı ne için istiyordu İspanyol yıldız.. Şöyle anlatalım.. Beşiktaş’ın dün borsaya bildirdiği rakam, yıllık 2.7 milyon Euro, sözleşme de 2 yıllık.. Ve 33 yaşındaki oyuncu, Real’den 4.7 aldığı ve bir yıllık daha sözleşmesi olduğu için aradaki farkı İspanyollar, oyuncuyla da anlaşarak Guti’ye ödediler.

Haberin Devamı