Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fener açılışta 'Göz'e geldi!

Fener açılışta 'Göz'e geldi!

İlk haftada Süper Lig'in yeni ekibi Göztepe'ye konuk olan F.Bahçe, İzmir'de 2 puan bıraktı.

Fener açılışta 'Göz'e geldi!

Kanarya, taraftarından yoksun olan ev sahibi karşısında 5’te Alper’le öne geçti. Ancak 8’de Castro’nun şutunda Volkan topu içeri aldı. 57’de Göz-Göz, Scarione ile öne geçerken skoru belirleyen isim 64’te Skrtel oldu.

SARI-lacivertliler ligin ilk haftasında İzmir’de 2 puan bıraktı. Maça hızlı girip golle oyunu ele alsa da Volkan’ın yediği hatalı gol bir anda dengeleri değiştirdi. Cesaretlenen Göztepe topa sahip olmada çok geride olsa da tehlikeli 3 oyuncusuyla F.Bahçe’ye kafa tuttu. Öne geçtiler ancak Skrtel’in kafasına engel olmadılar: 2-2.
DAHA ligin ilk haftası ama eminim maçı izleyen herkes ahhh bir forvetimiz olsa demiştir. Takıma yapılan 2 önemli takviye nasıl sonuç verecek bunu zaman gösterecek ama Persie’nin artık bel bağlanacak tarafının kalmadığı net olarak görüldü. Tabii ki her şey de transferle bitmiyor. Valbuena gibi yaşına rağmen sahada her şeyini ortaya koyan birkaç futbolcu daha olsaydı bu maç F.Bahçe adına berabere bitmezdi!
TOPAL DİREĞE TAKILDI
F.BAHÇE golle başladı. 5’te Topal’ın güzel ara pasına İsmail koştu ortasını çıkardı, Alper tamamladı: 0-1. 8’de Göztepe eşitliği sağladı. Castro’nun ceza sahası önünden vuruşunda Volkan hamleyi yapıp topu kurtardı ama elinden kaçırınca gole engel olamadı: 1-1.
38’DE Isla’nın sağ kanattaki ortasına ön direğe koşan Persie kafayı vurdu, aut. 51’de Dirar’ın kapıp ortaladığı topa günün başarılı ismi Topal kafayı vurdu, top direkten döndü. 57’de Göztepe geriden gelip öne geçti.
SCARIONE ceza sahasına girmek isterken kademeye De Souza girdi ama topa istediği müdahaleyi yapamayınca
Scarione soluyla önüne düşen topu ağlarla buluşturdu: 2-1. 64’te Skrtel, Valbuena’nın serbest vuruşunda kafayla skoru 2-2’ye getirdi. Uzatma dakikasında Valbuena’nın ortasına yine Skrtel kafayı vurdu ancak tabela değişmedi.

Haberin Devamı

Maçtan önemli anlar:

5. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Mehmet Topal'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan İsmail Köybaşı'nın kale önüne gönderdiği meşin yuvarlağı bekletmeden kaleye gönderen Alper Potuk, topu filelerle buluşturdu: 0-1

Haberin Devamı

8. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Leo'nun sol kanattan yaptığı ortada Jahovic'in kafayla indirdiği topla ceza alanı hemen dışında buluşan Castro'nun sert vuruşunda, top kaleci Volkan Demirel'in müdahalesine rağmen ağlara gitti: 1-1

38. dakikada sağ kanattan Isla'nın yaptığı ortada Van Persie'nin kafa vuruşunda, top az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk devresi 1-1 berabere tamamlandı.

Fenerbahçe'de 3 yeni oyuncu
Transfer döneminde Mehmet Ekici, Carlos Kameni, Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Mouricio Isla, Roberto Soldado ve son olarak Giuliano Victor De Paula'yı dahil eden Fenerbahçe'de, Göztepe karşılaşmasında bu isimlerden 3'ü ilk 11'de şans buldu. Dirar, Isla ve Valbuena ilk 11'de başlarken, Kameni ise yedek soyundu.
Bu sezon tekrar Fenerbahçe'nin başına geçen Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takımla son lig maçına 18 Mayıs 2013'teki Kardemir Karabükspor deplasmanında çıkmıştı.
Seyircisiz maç
TFF 1. Lig play-off finalinde Eskişehirspor maçındaki olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası alan Göztepe, Süper Lig'deki ilk maçına taraftarından yoksun çıktı.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Göztepeli futbolcuları kamp yaptığı otelden stada kadar konvoyla uğurladı.
Yaklaşık 300 Fenerbahçe taraftarı müsabakayı kale arkası tribününden izledi.
14 yıl sonra Süper Lig
Süper Lig'de en son 2002-2003'te yer aldıktan sonra amatör kümeye gerileyen Göztepe, 14 yıl sonra Fenerbahçe maçıyla tekrar Süper Lig'e döndü.
Süper Lig'deki son maçında Fenerbahçe ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekibin, 5 bin 187 gün sonra ilk rakibi Fenerbahçe oldu.
En son 2010-2011 sezonunda Bucaspor'la Süper Lig'de temsil edilen İzmir futbolunun Süper Lig hasreti de sona erdi.
Göztepe'de büyük değişim
TFF 1. Lig'den Süper Lig'e çıkan Göztepe'nin geçen sezonki kadrosundan sadece Leo Scwechlen ve Adis Jahovic ilk 11'de oynadı.
Sarı-kırmızılı ekibin 8 yeni yabancısının yanı sıra Sabri Sarıoğlu da ilk 11'de şans buldu.
Tamer Tuna tekrar teknik direktör
Teknik direktörlük kariyerine 2011-2012 sezonunda TFF 3. Lig temsilcisi Dardanelspor'da başladıktan sonra 2012-2013 sezonunda takımı 2. Lig'e taşıyan Tamer Tuna, 2013-2014'te 9 hafta takımın başında kaldı.
Görevinden ayrıldıktan sonra Gaziantepspor ile Sivasspor'da Sergen Yalçın'ın ve Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılıklarını yapan 41 yaşındaki Tamer Tuna, bin 389 gün sonra tekrar teknik direktör olarak Göztepe'nin başında sahaya çıktı.

Haberin Devamı