Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Giovanni Guidetti en doğru karar!

Giovanni Guidetti en doğru karar!

Türk voleybolunun usta isimlerine yakın zamanda milli takımın başına geçmesi beklenen İtalyan başantrenörle ilgili görüşlerini sorduk.

Giovanni Guidetti en doğru karar!

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun hem bayan hem erkek milli takımlarda yeni bir sayfa açması an meselesi. Filenin Sultanları’nın başına geçmesi beklenen en muhtemel isim de Giovanni Guidetti. Voleybolun usta yazarları Guidetti tercihini VATAN’a değerlendirdi.

METİN GÖRGÜN: Uzun zamandan beri Türkiye Voleybol Federasyonu’nun verdiği en doğru karar. Giovanni Guidetti hem Türk voleybolunu bilmesi hem de dünya voleybolundaki başarılarıyla tartışmasız bizim kızlara antrenör olabilecek en doğru isim. Bir kere karakter özellikleri, oyuncularla ilişki biçimi bizim Türk mutfağına çok uydu. Bayan Voleybol Milli Takımı’nın değişim süreci içerisinde Guidetti tipinde altyapılara da önem veren, takımdaki herkesi bir şekilde oyunda motive tutan bir antrenöre ihtiyacımız vardı. Hoşgeldin Guidetti!

PELİN EMNİYETLİ: GIOVANNI Guidetti ile anlaşılması bence federasyonun son dönemlerde yaptığı en doğru hareketlerden birisi oldu. Çünkü yıllardır Türkiye’de çalışan, Türk oyuncuları çok çok iyi tanıyan hatta birçoğunda emeği olan bir antrenör. Hollanda Milli Takımı’ndan ayrılışını bir sürpriz olarak görüyorum ama eşi Bahar Toksoy ve kızlarının çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Yine bir Türk kızı, onun milli takımın başına geçmesini sağladı. Aşk kazandı da diyebiliriz ama ikna edilebilmiş olması ve kaçırdığımız olimpiyatları bir daha kaçırmamak adına çok iyi bir adım olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ olan Guidetti’nin nasıl bir kadro yapacağı ve VakıfBank formasını nasıl çıkartıp Türk Milli Takım formasıyla hangi oyunculara şans vereceği. Guidetti’nin oyuncuları iyi tanıyan ve bizim görmediğimiz yönlerini keşfedebilecek bir antrenör olduğunu düşünüyorum.

BURCU HAKYEMEZ DAL: JENERASYON değiştirirken, milli takım için antrenör kim olur dediğimizde aklımdan geçen ilk isim Giovanni Guidetti oldu. Türk voleybolcuları hem psikolojik, hem fiziksel kapasite, hem de oyuncu karakteri olarak iyi tanıyan İtalyan koç bence Filenin Sultanları’nın yükselişe geçmesini sağlayabilir. Antrenörlüğüyle fark yaratan Guidetti’nin gelmesiyle, belki tecrübeli isimler milli formayı giymeye devam ederek, İtalyan koça destek verirler.

Haberin Devamı

AMA bunların hepsini bir kenara koyarsak benim en sevdiğim nokta, bundan sonra Giovanni Guidetti’nin kızlarımızı tanıyor olmasının avantajını kullanarak, Filenin Sultanları’nı artık yenemeyecek ve onlarla beraber maçlar kazanmaya başlayacak.

REŞAT YAZICIOĞULLARI: SONUÇ olarak Giovanni Guidetti’yi kutluyorum, başarılar diliyorum. Federasyonumuz milli takımımızı ellerine teslim etti. Diğer bilinen ayrıntılara girmeyeceğim ama özellikle ben ve benim gibi düşününlerin yeni koçumuzdan beklentisi; kendisinin Hollanda’da olduğu gibi zaman içerisinde yeni bir takım yaratarak, eskilerle olmayacak yeni hikayeyi yenilerle yazmasını temenni ediyorum. Başarılar diliyorum.