Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'ın kasasına çılgın gelir!

Galatasaray'ın kasasına çılgın gelir!

21.şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray lige katılım payı, galibiyet ve beraberlik primi, lig sıralamasına verilen ekstra bonus ve eski şampiyonluklar için ödenen rakamla birlikte müthiş bir gelirin sahibi oldu.

Galatasaray'ın kasasına çılgın gelir!

Spor Toto Süper Lig’de 2017/2018 sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu… Göztepe’yi deplasmanda yenerek 75 puanla iği göğüsleyen sarı kırmızılılar 21.şampiyonluğuna ulaşırken rekor gelirin de sahibi oldu.

Lige katılım payı, galibiyet ve beraberlik primi, lig sıralamasına verilen ekstra bonus ve eski şampiyonluklar için ödenen rakamlar bu yıl arttı. Bugün bir galibiyetin 2.2 milyon lira olduğu Süper Lig’de, şampiyonluk kupasının bedeli de 30 milyon liraya çıktı.

Süper Lig’de şampiyon olan takımın geçmişte yaşadığı şampiyonluk varsa; her bir eski şampiyonluk için 2.7 milyon lira ödeniyor. Süper Lig tarihinde 21.şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray, eski şampiyonluklarından dolayı 54 milyon lira, gelir elde etti.

Sezonu zirvede bitiren Galatasaray, sıralama bonusu olarak yaklaşık 30 milyon lira alacak. TFF’nin Süper Lig’e ‘ayak bastı parası’ olarak ödediği para ise 30 milyon lira. (Skor)