Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'da tarihi Divan Kurulu toplantısı yapıldı

Galatasaray'da tarihi Divan Kurulu toplantısı yapıldı

Galatasaray'da Divan Kurulu toplantısı yapıldı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yaptığı açıklamada, "Göreve gelir gelmez 60 milyon TL ödeme yaptık. Transfer yapmamızın önünde 19 milyon TL vergi ve SSK borcu ve iki futbolcumuzdan (Chedjou ve Dany) gelen transfer yasağı vardı. Bunu ödedik" diye konuştu. Daha sonra söz alan eski Başkan Dursun Özbek, "G.Saray Üniversitesi'nin konaklamasına sponsorum. Üniversitenin mobilyası mı var, bana ait. Bunlar için kar amacı gütmedim. Kurum olduğumuza göre fatura kesmek zorundasınız. Geçtiğimiz dönem için 6 milyon TL bağışta bulundum. Neden böyle yazarsınız. Makbuzlar yanımda, Divan Başkanı'na teslim ediyorum" diye konuştu. Özbek'in konuşma yaparken gözlerinin dolduğu olduğu gözlendi.

Galatasaray'da tarihi Divan Kurulu toplantısı yapıldı

Galatasaray'da kritik Divan Kurulu toplantısı yapıldı. Eski başkan Dursun Özbek tam kadro ekibiyle Divan Kurulu toplantısına geldi.

"Göreve gelir gelmez 60 milyon TL ödeme yaptık"

Toplantıda ilk söz alan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz şu açıklamalarda bulundu: "Göreve gelir gelmez 60 milyon TL ödeme yaptık. Transfer yapmamızın önünde 19 milyon TL vergi ve SSK borcu ve iki futbolcumuzdan (Chedjou ve Dany) gelen transfer yasağı vardı. Bunu ödedik. Florya'da inşaat alanını artırma konusunda çabalarımız var. Umarım oradan da geliri en maksimum hale getiririz. Epey faktöring borcu ödedik.

"Özbek 24 milyon TL'lik kısmı rehnetmiş"

Önümüzde aşılması gereken maddi sorunlar var. Biz bunların tamamını aşacağız. 508 milyon TL'si Emlakbank'tan kırdırıldı. Finansal borcumuz 800 milyon TL. (213 milyon dolar). Fiili banka borcumuz 183 milyon dolar. Dursun Özbek, B Grubu hisselerinde serbest bulunan 24 milyon TL'lik kısmı rehnetmiş, rehin harcını kulübe ödetmiş ve gelecekteki kazancımızdan 19 milyon TL'lik temlik koydurmuş.

Haberin Devamı

"G.Saray yabancılara satılırsa G.Saray'ı bırakırım"

Milan CEO'su geliyor, Galatasaray'dan rica ediyor, loca ayırıyoruz. Çinlilere kulübü satıyor dediler. Tek bir TV yayınına çıktım. Galatasaray'ı yabancılara satılırsa ben Galatasaray'ı bırakırım dedim, arkasındayım. Kulübü Çin'e satmak yok. Oğlum ve yeğenim kendi uğraşlarıyla loca sattılar. Oğlum ve yeğenimi yönetim kurulu toplantısına almışım dediler. Arkadaşlar edep diye bir şey var, lütfen yapmayın."

Özbek: En büyük hizmetimiz bu sezon kurduğumuz futbol takımı

Daha sonra Başkan Cengiz'e cevap vermek için söz alan Galatasaray eski Başkanı Dursun Özbek şöyle konuştu: "2.5 yıl boyunca 20 Ocak'a kadar G.Saray'a başkanlık yaptım. Bana büyük bir destek verdiniz. Projelerime büyük çoğunlukla 'evet' dediniz. Hayatımı en güzel yıllarımı G.Saray'a hizmet ettiğim dönemde geçirdim. Yeni yönetime başarılar diliyorum. Divan'da G.Saray'ın en önemli yüksek istişare organında başkanlar, üyeler ne yapacaklarını ne yaptıklarını dile getirirler. Kürsüden yapılan hiçbir eleştiri farklı algılanamaz. Hepsi kabul edilmesi gereken sözlerdir. Muhasebe yapmamız lazım. En büyük hizmetimiz kurmuş olduğumuz futbol takımı. Bu sezon şampiyon olması için bir takım kurduk. Çok da başarılı gidiyoruz. 2.5 yılda ne yapmışız... Bu sürede birçok proje oluşturmuşuz. Bu süre içinde bu kadar proje yapılabilir mi? Evet yapılabilir. Her şeyinizi kulübe vakfetmişseniz bu yapılabilir. Müthiş bir ekip çalışmasıyla gece-gündüz demeden çaba sarf ettik.

Haberin Devamı

"Riva'dan gelecek gelir 780 milyon TL"

Riva Projesi, Emlak Konut ile yapıldı. 780 milyon TL tutuyor. Başkan iyi incelemediği için az önce yanlış ifade kullandı. Riva'dan G.Saray'a gelecek gelir 780 milyon TL. Hiç gizli bir şey yok içinde. G.Saray aleyhine hiçbir şey yok. Bunları söylerken koltuklarım kabarıyor. G.Saray müzesi için çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak. Bütün dünya takımlarıyla kıyaslayacağınız bir müze. Stat turu düzenledik. Stat için 2011'den bu yana çalışılmış. Herkesin emeği geçti. 24 saat işin peşinde koşmak zorunda kaldık. Kapalı spor salonu önemli. Stadın içinde kiralanabilir ofisler yaptık.

Haberin Devamı

"Hostel projesi yaptık"

Böylece G.Saray'a yeni bir kaynak yarattık. Hasnun Galip'te eski ama tarihe ışık tutan bir binamız var. Tarihi eser tescilliydi. Bunu kaldırdık. Hostel projesi yaptık. Bu da proje dosyalarımız içine girdi. En önemli proje Kemerburgaz'da muhteşem bir arazi aldık. Stada 7 dakika mesafede, muhteşem bir tesis. Emlak Konut, ileriki dönemde bize isabet eden gelirlerden mahsup etmek üzere tesisimizi yapacak. Bunlar bizim başladığımız projeler. Bu projeler G.Saray'ın geleceğinin projeleri. Biz bu projeleri Genel Kurul'un bize lutfettiği yetkilerle yaptık. Yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Değerli profesyonellerime teşekkür ediyorum. Bu projelerin yürümesini temenni ediyorum.

Gözleri doldu, 6 milyon TL bağışı açıkladı

A'dan Z'ye G.Saraylıyım. Hizmet edeceğimiz her konuda vardık. Okula, üniversiteye sayısız hizmetlerim var. Beni yetiştirdiği için bütün G.Saraylılar'a teşekkür ediyorum. G.Saray'a verdiğim hizmetler G.Saray aşkına hizmetler. Bu hizmetlerden dolayı kursağıma bir kuruş girmedi. Bu yakıştırma yanlış. 2005'ten beri hizmet veriyorum. Otelcilik sektörümdeyim. G.Saray'ın spor kulübünün konaklamasına sponsorum. G.Saray Üniversitesi'nin konaklamasına sponsorum. Üniversitenin mobilyası mı var, bana ait. Bunlar için kar amacı gütmedim. Kurum olduğumuza göre fatura kesmek zorundasınız. Geçtiğimiz dönem için 6 milyon TL bağışta bulundum. Neden böyle yazarsınız. Makbuzlar yanımda, Divan Başkanı'na teslim ediyorum.

Haberin Devamı

"250 milyon TL ile elimizi taşın altına soktuk"

Galatasaray gayrimenkulleri geliştirmek suretiyle o gün itibariyle 1.5 milyar TL civarında bir fon geleceğini söyledim size. Bu kasa kolaylığını yaptık, giderken senet aldık. Yaptığımız sadece kasa kolaylığı mı, G.Saray'ın kredibilitesi çerçevesinde G.Saray'a hizmet edebilmek için 150 milyon TL kefalet verdik. 250 milyon TL ile elimizi taşın altına soktuk. Alacaklarım çerçevesinde G.Saray Kulübü'nü zora sokacak bir tavır içinde olmayacağım. Başkanların en önemli görevi camia içindeki kutuplaşmayı engellemektir. Yönetim kurulu arkadaşlarımla kutuplaşmaya karşı olduk. G.Saray'ın kutuplaşmasına fırsat vermeyelim. G.Saray'ın başarısı için kadın-erkek, genç-ihtiyar yan yana yürümek zorundayız. Birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var, karalamaya değil. Divan Kurulu bu konuları tartışmak için var.

"Sayın Başkan UEFA haçlı organizasyonu değildir"

Bir ay sonra UEFA'ya gideceğiz. Sayın Başkan UEFA haçlı organizasyonu değildir. İfadelerimizi kullanırken lütfen dikkat edelim. Bu önümüzdeki günlerde önümüze çıkabilir.