Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray - Boluspor: 4-1

Galatasaray - Boluspor: 4-1

Ziraat Türkiye kupası son 16 turu rövanş maçında Boluspor'u 4-1 yenen Galatasaray çeyrek finale yükseldi. Sarı-kırmızılı ekipte genç oyuncu Yunus Akgün 3 golle sahanın yıldızı oldu.

Galatasaray - Boluspor: 4-1

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda Boluspor'u konuk etti.

Bolu'da oynanan ilk maçı Selçuk İnan'ın attığı tek golle kazanan Galatasaray mücadeleye taraftarı önünde baskılı başladı. Sarı-kırmızılı ekip henüz 19. dakikada Yunus Akgün'le 1-0 öne geçti. 33. dakikada ise Muğdat farkı 2'ye çıkaran golü attı ve sarı-kırmızlı formayla ilk golüne imza atmış oldu. Mücadelenin ilk 45 dakikası da Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda yine ev sahibi Galatasaray'ın etkili oyunu göze çarptı. İlk golün sahibi genç Yunus 69. dakikada bir kez daha rakip ağları havalandırdı ve durumu 3-0'a getirdi. 78. dakikada ise penaltı kazanan Galatasaray'da Fatih Terim'in talimatıyla topun başına genç Yunus Akgün geldi. Beyaz noktadan topu ağlara gönderen Yunus Akgün 3. golünü attı ve hat-trick yaptı. Genç oyuncu bu golün ardından gözyaşlarını tutamadı. Bu golden 2 dakikada sonra bu kez konuk ekip Bolu penaltı kazandı. Akabueze ise penaltıyı gole çevirip durumu 4-1 yaptı.

Haberin Devamı

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sahadan 4-1 galibiyetle ayrılan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselen taraf oldu.

GOL DAKİKALARI
19' Sol kanatta topla buluşan Ömer Bayram, arka direğe topu gönderdi. İyi yükselen Yunus Akgün ise düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
33' Hızlı hücumda Yunus Akgün'ün pasında topla buluşan Muğdat Çelik, topa iyi vurdu ve farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti.
69' Muğdat'ın önüne bıraktığı topta düzgün vuran Yunus Akgün, kendisinin 2. takımının 3. golünü attı.
78' Yunus Akgün takımının kazandığı penaltıdan topu ağlara göndererek hat-trick yaptı!
80' Penaltı noktasına gelen Akabueze takımının tek golünü G.Saray ağlarına yolladı.
MAÇTAN NOTLAR
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu erteleme rövanş maçında Spor Toto 1. Lig temsilcisi Boluspor'u konuk eden Galatasaray, müsabakaya Spor Toto Süper Lig'de az süre alan oyuncular ve gençlerden oluşan kadro ile çıktı.
Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim, kupada son çeyrek finalistin belli olacağı Boluspor mücadelesinde İsmail Çipe, Martin Linnes, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Ömer Bayram, Ryan Donk, Celil Yüksel, Yunus Akgün, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, ve Muğdat Çelik'ten oluşan 11'i sahaya sürdü.
Galatasaray'ın yedek kulübesinde Batuhan Şen, Mariano Filho, Badou Ndiaye, Henry Onyekuru, Fernando Reges, Emre Taşdemir, Atalay Babacan, Gökay Güney, Marcao, Sofiane Feghouli yer aldı.
Galatasaray 11'inde sadece iki yabancı
Sarı-kırmızılı ekibin tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, Boluspor karşılaşmasının ilk 11'inde sadece 2 yabancı oyuncuya yer verdi.
İlk 11'de yabancı futbolculardan sadece Norveçli Martin Linnes ile Hollandalı Ryan Donk'u görevlendiren Terim, geri kalan 9 oyuncuyu Türklerden seçti.
Müsabakanın başlangıç kadrosunda yer alan yerlilerden 4'ünü Galatasaray altyapısında çıkan futbolcular oluşturdu.
Semih Kaya, 605 gün sonra Türk Telekom'da
Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı eski futbolcusu Semih Kaya, 605 gün sonra Türk Telekom Stadı'nda maça çıktı.
Sarı-kırmızılı takımın formasını iç sahada son kez 3 Haziran 2017'deki Atiker Konyaspor maçında giyen Semih, 1,5 sezonluk ayrılığın ardından yeniden Türk Telekom Stadı'nda mücadele etti.
Çekya'nın Sparta Prag takımından kiralanan Semih Kaya'ya Galatasaraylı taraftarlar da maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundu.
Yönetime transfer göndermesi
Galatasaraylı taraftarlar, transfer beklentilerini maç öncesi tezahüratlarla dile getirdi.
Karşılaşma öncesi taraftarlar, sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak'a yönelik, "Transfer nerede?", "Forvet istiyoruz" ve "Taraftar çıldırdı forvet istiyor" şeklinde tezahüratta bulundu.
Terim'e sevgi gösterisi
Galatasaray taraftarları, cezasının bitmesinin ardından Türk Telekom Stadı'nda ilk maçına çıkan teknik direktör Fatih Terim'e sevgi gösterilerinde bulundu.
Müsabaka başlamadan önce Terim'i tribüne çağıran taraftarlar, "İmparator Fatih Terim" ve "Bir günde kral olmadık, bir günde tahttan inelim. İmparator Fatih Terim, ölene dek hep seninleyiz." tezahüratlarını yaptı.
Süper Lig'in 11. haftasındaki Fenerbahçe derbisinden sonra 10 maç ceza alan Terim, 88 gün sonra Türk Telekom Stadı'nda takımının başında sahaya çıktı.
Orhan Kaynak, Boluspor'un başında ilk maçına çıktı
Boluspor'un yeni teknik direktörü Orhan Kaynak, ilk sınavını kupadaki Galatasaray maçıyla verdi.
Spor Toto 1. Lig temsilcisinde teknik direktör Sait Karafırtınalar ile yolların ayrılmasından sonra göreve getirilen Kaynak, ilk resmi maçında Galatasaray karşısında tur aradı.
Bu arada, Türk Telekom Stadı'ndaki müsabakayı yaklaşık 8 bin taraftar tribünden izledi. Konuk takım Boluspor taraftarları için ayrılan bölümde ise 100 kadar futbolsever yer aldı.
Öte yandan, son 16 turu eşleşmesinde Bolu'da 15 Ocak'ta yapılması gereken ilk maç, kar yağışı nedeniyle 22 Ocak'a alınınca rövanş karşılaşması da bir hafta ertelenmişti.

Haberin Devamı