Gazete Vatan Logo
Galatasaray Canaria avcısı Aslan

Canaria avcısı Aslan

G.Saray Odeabank Eurocup yarı final ilk maçında Gran Canaria'yı rahat geçti.

Canaria avcısı Aslan

Maçta iki kez 19 sayı farka ulaşan sarı-kırmızlılar mücadeleyi 14 farkla kazandı. Temsilcimiz haftaya İspanyollar’a en fazla 13 sayıyla yenilirse adını finale yazdıracak.

GRAN Canaria, geçen sene sonunu getiremediği işi tamamlamak hedefiyle parkedeydi. G.Saray kadar istekli olmak için ciddi bir nedeni vardı. İspanyol ekip; topu iyi paylaşan, hem hücumda hem savunmada iyi organize olan, dışardan yüzdeli şut bulan bir takım ve 85,2 sayı ile Eurocup’ta sayı lideri konumunda. Aynı zamanda Omic, Pablo Aguilar, Sasu Salin ve Pangos gibi çok önemli çözücülere sahip.
G.SARAY’da ise Ergin Ataman bir gün önce hedefi çok net ortaya koymuştu; 21 sayı. Abdi İpekçi’yi kırmızıya boyayan bütün taraftarlar, oyuncular ve teknik kadro da işte bu sayıya kilitlenmişti. Sezon başından beri evinde yalnızca 2 maç kaybetmiş sarı kırmızılıların, bu maçta da mağlubiyete tahammülü yoktu.
NİTEKİM maça her iki takım da, hem hücumda hem de savunmada maksimum agresiflikte ve hızlı başladı. Rakip ekip ilk devrede pota altında özellikle Omic ile oynanan ikili oyunlarla etkili olurken; Sinan ve Lasme’nin henüz ilk çeyrekte erken faul problemiyle kenara gelmesi G.Saray’ın oyun planını değiştirmesine neden oldu. İlk yarı dışarıdan 2/10 isabetle oynayan temsilcimiz, Lasme’nin yokluğunda Chuck Davis’in müthiş katkısıyla ritm buldu. Blake Schilb ve Caleb Green’den de katkı bulamayan sarı-kırmızılılarda Chuck Davis ve Micov boyalı alanda ilk yarının anahtarı oldu.(49-42)
Finale bir adım kaldı
2. yarı ise sarı-kırmızılılar vites arttırıp, yine Davis’in pota altı şovları ve Göksenin’in dışarıdan bulduğu şutlarla farkı çift hanelere çıkardı. Kenardan gelerek müthiş bir enerji koyan Göksenin, kritik noktalarda aldığı hücum ribaundlarıyla savunmada da katkı sağladı. Seyircisinin de rüzgarını arkasına alan G.Saray farkı 19 sayılara kadar çıkarsa da Gran Canaria’nın bulduğu üçlüklerle fark 12 sayılara kadar indi. 2. devre savunmasını sertleştiren temsilcimizin ribaundlarda da üstünlüğü ele geçirmesi ile(43-34) maç skoru hanemize 89-75 olarak yansıdı.
G.SARAY bu sonuçla İspanya’ya, 21 sayı olmasa da, ciddi avantajla 14-0 önde gidiyor ve önünde final için 1 maç var. Tek gereken inanmak ve sükuneti korumak. Kanarya Adaları’ndan finalist dönmek dileğiyle!

Haberin Devamı