Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Fırtına'ya Çalımbay da çare olamadı!

Fırtına'ya Çalımbay da çare olamadı!

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor deplasmanda Yeni Malatyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Trabzonspor'da Sosa ve Yusuf Yazıcı kırmızı kart gördü.

Fırtına'ya Çalımbay da çare olamadı!

RIZA Çalımbay defansı göbeğine Mustafa, Uğur, orta alana Onazi’yi koyarak, Yusuf’u kanada çekerek Abdülkadir’i de kulübede oturtarak 11’e dokunuş yaptı. Yeni teknik direktörle takımın silkeneceğini ve ortaya bir karakter koyacağını hayal etmişse orada hata yaptı ama. Ya da işin bu boyutlarda olacağını o bile tahmin edemedi. Daha açık deyişle Trabzon’da oyun, strateji, mücadele, taktik gibi kavramlar ciddi erozyona uğramış durumda. Toparlanır mı? Şüphesiz ancak zamana ihtiyaç var; 1 ay mı, 1 yıl mı daha uzun mu sürer, bilinmez artık!

2 takım da topa sahip olma adına ama koşuşturmadan ibaret bir oyun anlayışıyla maça başladılar. Trabzon takım oyunundan tamamen uzak, bireysel yeteneklerle belki başlangıçta hareketli göründü ama birbirine yakın oynayan Malatya hem pas trafiğini keserek hem Chebake, Pereira ve Adem’le kanatlardan bindirerek ciddi ciddi karşılık verdi. Bu şablon Onur’u hiç tehdit etmedi ama. 28’de Pereria’nın taç atışından gönderdiği, Oktay’ın indirdiği topa Burak’ın şutu Trabzon adına tek pozisyon oldu.

Haberin Devamı

ÇABA YETMEDİ

DEVRE sonuna kadar Trabzon ne çıkabildi, ne organize bir atak yapabildi, ne de kaleye isabetli şut atabildi. Sosa’nın 12’de Yalçın’a yaptığı hareketten atılması gerekirken 30’da ancak kızarmasından sonra da bordo-mavili takımın gardı iyice düştü. Topu ileri taşıyan tek oyuncu Pereria’nın Adem’i durduramamasıyla başlayan 45+2’deki atak Okay’ın kendi kalesine dokunuşuyla golle sonuçlandı ve ilk yarı santrasız sona erdi.

2. yarı Yalçın’ın direkten dönen kafa şutuyla başladı ama ilerleyen dakikalar ev sahibi için Türk tipi standart oyun anlayışına döndü. Malatya 10 kişi kalmış rakibinin üstüne gideceğine yaslanınca Trabzon ileri çıkmaya başladı. Abdülkadir’in oyuna girmesiyle Yusuf da hareketlenince 56’da M.Akaş’ın direkte patlayan kafasıyla 2. pozisyon yaşandı.

BU tabloda Volkan ve Rodellega’yı da sahaya sürerek beraberlik peşine düşen Trabzon kontratak sıkıntısı da yaşayarak çabaladı ancak gole ulaşamadı. Daha sıkıcı olanı ise Yusuf’un son dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalmasıydı. Haftaya G.Saray maçı var da...

Haberin Devamı