Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Final Four öncesi gövde gösterisi!

Final Four öncesi gövde gösterisi!

Spor Toto Basketbol Süper Lig'in 30. haftasında Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'e konuk olan Fenerbahçe sahadan 101-55'lik zaferle ayrılarak galibiyet serisini 21 maça çıkardı.

Final Four öncesi gövde gösterisi!

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'i 46 sayı farkla 101-55 yendi.

Bu sonuçla sarı-lacivertliler, normal sezonu 28 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ilk sırada tamamladı. Ligden düşmesi daha önce kesinleşen Halk Enerji TED Ankara Kolejliler ise sezonu 2 galibiyet ve 28 mağlubiyetle bitirdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada ev sahibi ekip Thomas ile skor üretirken, Fenerbahçe, Nunnally ile üst üste 6 sayı buldu ve 2. dakikaya 6-4 önde girdi. Dış atışlarla sayı üretmeye çalışan rakibi karşısında Ahmet Düverioğlu ve Melih Mahmutoğlu ile etkili olan sarı-lacivertliler, 7. dakikayı 4 sayı farkla (13-17) üstün geçti. Egehan Arna, Ahmet Düverioğlu, Antic ve Datome'nin basketleriyle 7-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe, çeyreği 24-13 önde tamamladı.
İkinci periyoda etkili giren taraf Fenerbahçe oldu. Rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan sarı-lacivertliler, Sloukas, Egehan Arna, Barış Hersek ve Nunnally'nin basketleriyle 15. dakikada farkı 16 sayıya çıkardı: 16-32. Başkent temsilcisi, rakibinin yaptığı top kayıplarını Thomas, Taylan Süerkip ve Morrison'ın sayılarıyla değerlendirerek 7-0'lık seri yakaladı ve 17. dakikada farkı yeniden tek hanelere (23-32) düşürdü. Barış Hersek'in basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan sarı-lacivertliler, kontrolü yeniden ele alarak soyunma odasına 42-28 üstün gitti.
Fenerbahçe, 3. çeyreğe de iyi başladı. Rakibine 3,5 dakika sayı atma şansı tanımayan sarı-lacivertliler, Nunnally, Sloukas, Bogdanovic ve Antic'in basketleriyle 24. dakika içinde farkı 31 sayıya (28-59) yükseltti. Dış atışlarda özellikle Nunnally ve Bogdanovic ile yüksek yüzde yakalayan sarı-lacivertliler, kontrolü tamamen elinde tuttuğu çeyreği 38 sayı farkla 77-39 önde bitirdi.
Karşılaşmanın final periyodunda aradaki farkın getirdiği rahatlıkla oyunu istediği gibi yönlendiren Fenerbahçe, aldığı savunma ribauntları sonrasında hızlı hücumlarla sonuca gitti. Nunnally'nin skorer oyununu sürdürmesiyle farkı giderek açan sarı-lacivertliler, 35. dakikasına 92-50 önde girdiği karşılaşmadan 101-55 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

2017'de yenilgi yüzü görmedi

Haberin Devamı

4 Aralık 2016'da TOFAŞ deplasmanından yenilgiyle döndükten sonra ligde mağlubiyet yüzü görmeyen Fenerbahçe, 30 maçlık normal sezonu 28 galibiyet, 2 mağlubiyetle tamamladı.

En uzun seri Panathinaikos'ta

Yunistan Ligi'nde 25 maçlık galibiyet serisini sürdüren Panathinaikos'un ardından en uzun aktif galibiyet serisine sahip olan Fenerbahçe, lider olarak gireceği play-off'ta ligi 8'inci sırada tamamlayan takımla eşleşecek.

Euroleague Final Four'u öncesindeki son maçından rahat bir galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, 19 Mayıs'ta Real Madrid ile final için kozlarını paylaşacak.