Gazete Vatan Logo
Voleybol Filenin Sultanları tarih yazdı!

Filenin Sultanları tarih yazdı!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Rusya'yı 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Filenin Sultanları tarih yazdı!

BAYANLAR Voleybol Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye, Rusya’yı 3-0 mağlup ederek adını son 4 takım arasına yazdırdı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de oynanan mücadelede Ay-yıldızlılarda Meryem 23, Kübra 11 ve Eda 11 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken Rusya’da ise Goncharova 18 sayı üretti.

İDMANIN FAYDASI

KARŞILAŞMAYA çıkmadan önce aynı grupta yer aldığımız Rusya’yı yenmemiz için herkesin ağzında tek bir yol vardı; servislerimiz. Sabah idmanında ekstra servis çalışan Filenin Sultanları bunun meyvesini de kasa kasa aldı. Oyun ne zaman sıkışsa servislerimiz devreye girdi. İlk sette kırılma anı Naz’ın yaptığı tekli bloktu: 27-25.

2011’İN RÖVANŞI...

2. oyunda ise 2 teknik mola arasında farkı 6 sayıya çıkardık ve bir daha da arkamıza bakmadık: 25-18. 3. bölümde ise Güldeniz servis noktasına geldiğinde skor 10-10’du, seriyi bitirdiğinde ise 19-10. Kübra ve Eda ikilisinin de bloklarıyla seti 25-20 müsabakayı da 3-0 kazandık.

SON 2 Avrupa Şampiyonası şampiyonu Rusya’yı evine yolladık. Bugün ise rakip son olimpiyat ikincisi Sırbistan. Hem final için hem 2011’in rövanşı için görev onları da final dışına itmek. Haydi Sultanlar yine başarabilirsiniz…

Haberin Devamı