Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Filenin Sultanları çeyrek finalde

Filenin Sultanları çeyrek finalde

A Milli Bayan Voleybol Takımı, grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi. Millilerin çeyrek finaldeki rakibi Rusya

Filenin Sultanları çeyrek finalde

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün ev sahipliğinde düzenlenen 2015 Avrupa Oyunları'nda bayanlar voleybol mücadelesi bugün oynanan karşılaşmalar ile devam etti.

Yer aldığı A Grubu'nda oynadığı beşinci ve son maçta Azerbaycan ile karşılaşan A Milli Bayan Voleybol Takımı, rakibini 25-23, 26-24 ve 25-21'lik setlerle 3-0 mağlup etti ve 13 puanla grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi.

Kristal Salon'da oynanan mücadele 3-0'lık Azerbaycan serisi ile başlasa da Millilerimiz ilk teknik molaya 8-6 önde girmeyi başardı. File üzerindeki performansıyla setin orta bölümünde kontrolü eline geçiren Milli Takımımız, ikinci teknik molada 16-11'le beş sayılık fark yakaladı. Set sonunda skor 22-22'de eşitlense de oyundan kopmayan A Bayan Milli Takımımız, 25-23'le 1-0 öne geçti.

İkinci sete peş peşe üç sayı alarak başlayan Millilerimiz, ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Etkili servislerle rakip savunmayı zorlayan Milli Takımımız, ikinci teknik molada skoru 16-11'e taşıdı. Son bölümde Azerbaycan farkı kapatarak skoru 24-24'te dengelese de A Bayan Milli Takımımız yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdi ve 26-24'le durumu 2-0 yaptı.

Haberin Devamı

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette 3-3'ün ardından 5-1'lik bir seri yakalayan Millilerimiz, ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Hücumda ve savunmada iyi oyununu sürdüren Milli Takımımız, ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Maç sonunda rakibine kolay sayı imkanı vermeyen A Bayan Milli Takımımız; seti 25-21, maçı da 3-0 kazanarak A Grubu'nu lider tamamladı.

Bu sonuçların ardından Milli Takımımızla birlikte A Grubu'nda ilk dörde giren Azerbaycan, Polonya ve Belçika çeyrek finale yükselmeyi başardı.

A Bayan Milli Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi Rusya olacak. 2015 Avrupa Oyunları'nda bayanlar çeyrek final karşılaşmaları 23 Haziran Salı günü oynanacak.