Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fikret Orman isyan etti!

Fikret Orman isyan etti!

Beşiktaş’ta 2017 yılı 4. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda kulübün net borcu açıklanırken, Başkan Fikret Orman da çarpıcı açıklamalar yaptı...

Fikret Orman isyan etti!

BEŞİKTAŞ’TA olağan divan kurulu toplantısı dün Hilton Convention Center’da gerçekleştirilirken başkan Fikret Orman, kendilerine yönelik eleştirilere yanıtlar verdi. Kulübü büyütmek için mücadele verdiklerini ve camia olarak kenetlenerek başarıya ulaşacaklarını söyleyen Fikret Orman’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘BEŞİKTAŞ İYİ YOLDADIR'

“BU Beşiktaş bizim. Biz sizin için çalışıyoruz. Ben ve arkadaşlarım çok büyük gayret içindeyiz. Kulübün temsiliyeti konusunda bir sorun var mı? Beşiktaş’ın nezaketi ve zarafeti içinde temsil edilmesi konusunda rahatsızlık duyuyor muyuz? Taraftarların artmasından rahatsızlık duyuyor muyuz? Beşiktaş iyi yoldadır. Biz bu işe başımızı koyduk, kefenimizle geldik. Alnımızın akıyla gideceğiz.”

“LİGE hafif konsantrasyon bozukluğuyla başladık. Akhisarspor karşısında takımımızın arzusu, kazanma isteği çok üst düzeydeydi. Hiç merak etmeyin, takımımız şampiyon olarak bu sezonu bitirecektir. Buna inanın. Beşiktaş, uzun bir maraton içinde bütün engelleri aşabilecek kadroya sahiptir. Tabii ki aşağı çekmeler olacaktır. Hakemler etki altına alınmaya çalışılmakta. Bunlar bildiğimiz şeyler. Zor bir sezon yaşayacağız ama bu zorluktan Beşiktaş kenetlenerek çıkacak.”

Haberin Devamı

‘YÜZDE 99 DESTEKLİYOR’

“BEŞİKTAŞ camiasındaki insanların yüzde 99’u başkan ve yönetim kuruluna destek veriyor. Bizim aramızda nifak yok. Ben ne söylediysem, yönetim kurulu, divan kurulumuz, taraftarlarımız da arkasında. Bu bütünlüğümüzü devam ettirdiğimiz sürece hem Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olacağız hem ligde hedefe ulaşıp, üç defa üst üste şampiyon olmanın ikinci tacını takma şerefine nail olacağız.”

‘Kaçırılacak bir şey yok’
“BEŞİKTAŞ’IN stat maliyetlerinden bahsediyoruz. Mali genel kurula kadar 6 aylık süremiz var. Bir kurul oluşturulsun, araştırılsın. En yakın divan kurulu toplantısına yetiştirilirse gelsinler, bilgiyi versinler. Biz ne yaptıysak Beşiktaş için yaptık. Kaçırılacak bir şey de yok. Alınan malzeme, proje, hepsi Beşiktaş’ın dosyalarında olan şeyler.”
‘Cumhurbaşkanından Allah razı olsun’
STADI açtığımız 10 Nisan 2016’dan bu yana, neredeyse 1.5 senedir iskanla uğraşıyoruz. 45 santimetrelik yükseklik var ya; o kurula gir, Meclis’ten geç, Anıtlar’a git, oradan oraya git, oradan buraya gel... Planı olan, projesi olan bir şeyin iskanıyla alakalı 1.5 senedir bizzat uğraşıyorum. Bu stadın parası her şekilde bulunurdu ki en zor dönemde bulundu. Ama o izni bulmak mümkün bir şey değildi. Sayın Cumhurbaşkanı, o zaman Sayın Başbakanımızdı. Aslanlar gibi, kartallar gibi arkamızda durdu Sayın Cumhurbaşkanımız ve biz de stadı yaptık, Allah razı olsun.”
‘UEFA’nın göz bebeğiyiz’
“BEŞİKTAŞ artık UEFA’nın göz bebeği takımlarından biri haline geldi. Haftada 1-2 defa bizimle ilgili paylaşımlarda bulunuyorlar. Porto maçına Hollanda, İngiltere, Fransa ve Galler gibi birçok ülkenin federasyon başkanı geliyor. Birçoğu UEFA üyesi, iyi ilişkilerimiz var.”
‘Çete kurmuşuz!’
“CAMİA içindeki fitneler hiç bitmiyor. Her geçen gün daha adileşerek büyümekte. Rıza Sarraf’a bir tane loca sattık, bizi ortak yaptılar. Benimle Kanada’da şirketleri varmış. Dedikodu, dedikodu... Bir internet sayfası kurmuşlar. HSYK, Fikret Orman kulisleri... Çete kurmuşuz. Fikret Orman’ın FETÖ’den tutuklu Metin Topuz’la telefon trafiği basına sızdı... Şu dakikada konuşulmuş, Fikret Orman şu telefondan aranmış, o onu aramış... Bu söylenen telefonu 1 senedir kullanmıyorum. Hayatımda bu insanları ne gördüm ne tanıdım. Sarraf dosyası içinde Fikret Orman varmış. Ayıptır ya.”
Beşiktaş’ın borcu 1 milyar 885 milyon TL
DENETLEME Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel Beşiktaş’ın toplam borcunun 1 milyar 885 milyon 855 bin lira olduğunu açıkladı. Tuncel, BJK Derneği’nin borcunun 705 milyon 926 bin lira, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin borcunun ise 1 milyar 179 milyon 929 bin lira olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı