Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe neden transfer yapamıyor?

Fenerbahçe neden transfer yapamıyor?

Fenerbahçe’de istenen transferlerin henüz gerçekleşmemesindeki temel etkenler mali sıkıntılar ve oyuncuların yüksek profili oldu. Yönetim yaptığı temasların büyük bölümünde istenen yüksek ücretlere ve oyuncuların kariyer planlarına takıldı.

Fenerbahçe neden transfer yapamıyor?

Fenerbahçe’de transfer bekleyişi sürüyor. Sarı-lacivertli takımda stopere yapılan Sadık Çiftpınar takviyesi dışında bir hareket yok.

Teknik Direktör Ersun Yanal, yönetime sunduğu raporda orta saha ve kanat bölgesine oyuncu istemişti. Bu transferlerin yapılması durumunda gelecek sezonki takımın da temellerinin atılacağı ifade edilmişti. Ancak gelinen noktada kamp bitmesine rağmen kritik iki bölgeye hâlâ takviye olmadı.

İstenen transferlerin henüz gerçekleşmemesindeki temel etkenler mali sıkıntılar ve oyuncuların yüksek profili. Doğal olarak iyi ve kendini ispat etmiş oyuncuları kadrosuna katmak isteyen teknik heyet bu yönde bir rapor sundu.

Yönetim, yaptığı temasların büyük bölümünde ise istenen yüksek ücretlere ve oyuncuların kariyerlerine takıldı. Bu isimlerin mevcut kulüplerinde ya da liglerinde devam etmek istemesi en önemli engel oldu. Bu isimlerin büyük bölümü oynadıkları üst düzey liglerden ayrılmak istemiyor.

Bu nedenle ilk tercihlerinden sonuç alamayan sarı-lacivertliler diğer alternatiflere yöneldi. Ancak bu isimlerin bazılarının ise takımı bir üst seviyeye çıkarmasına şüphe ile bakılıyor. Kulübün mevcut mali yapısında alternatif oyuncuların bile maliyeti kulübü zorlayacak seviyelerde.

Haberin Devamı

Olmasa da olur

Yönetim yaşanan sıkıntılara rağmen çalışmalarına devam ediyor. Teknik Direktör Yanal ise transferlerin gecikmesini çok fazla sorun etmiyor. Eldeki takımla mevcut sıralamadan kurtulacaklarına inanıyor.

Kamp çalışmalarının çok iyi geçmesi ve futbolcuların istekli tavırları da Yanal’ın daha iyimser olmasında etkili oldu. Oyuncuların tamamına yakını teknik ekibin takdirini kazandı. Saha içindeki ve dışındaki tavırlarıyla teknik heyete hiçbir futbolcu sorun çıkarmadı. Bu da transfer olmasa bile Ersun Yanal’ın ikinci yarıya daha umutla bakmasını sağlıyor.

Birden fazla sistem

Teknik Direktör Ersun Yanal, çalışmalarda farklı taktik sistemler üzerinde duruyor. Oyun içinde tek bir sisteme bağlı kalmak istemeyen deneyimli çalıştırıcı, 4’lü savunmanın birçok formatını deniyor. Önde baskı Yanal’ın olmazsa olmazı. Ancak maçın içinde işlerin sıkıntıya girmesi durumunda uygulanacak alternatif planlar üzerinde de çalışılıyor. İdmanlarda sürekli bunun provası yapılıyor.

Haberin Devamı

(Milliyet)