Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe Kazan'maya alıştı

Fenerbahçe Kazan'maya alıştı

THY Euroleague’de son dönemde inişli-çıkışlı bir grafik çizen Kanarya dün Rusya deplasmanında kazanarak son 2 maçını galibiyetle kapatmış oldu. Temsilcimizde Datome 18, Bogdanovic 16 sayıyla oynadı.

Fenerbahçe Kazan'maya alıştı

EKPE Udoh’tan yoksun F.Bahçe, Kazan deplasmanında iniş çıkışlar yaşadı, zorlandı ama kazandı! Oldukça kritik bu galibiyette başrol şüphesiz Datome’nindi ancak Bogdanovic’ten Sloukas’a ve hatta son dönem eleştirilerden nasibini alan Vesely’nin de performansı etkiliydi.

VESELY’NİN skor yükünü üstlendiği ilk çeyreği 15-22 önde tamamlayan temsilcimiz, ikinci çeyrekte Nunnally-Sloukas’ın sayılarıyla 28-17 üstünlüğü yakaladı. Antipov ve Parakouski’nin etkili oyunu, temsilcimizin hücumda düşen ritmi ve savunma dengesinin de olumsuz etkilenmesine neden oldu ve ev sahibi yakaladığı 13-2’lik seriyle 2:10 kala 34-32 öne geçti.

BOGDANOVIC’İN üçlüğüyle sessiz geçen 3 dakika sonrası skor bulan F.Bahçe, 35-34 öne geçti ve Datome devre sonucunu belirledi (39-34). İkinci yarıya temsilcimiz Bogdanovic’in art arda sayılarıyla etkili başladı.

AHMET ARTIK TAKIMDAN BİRİ

SLOUKAS ve Datome’nin dışarıdan isabetleriyle temsilcimiz skor avantajını ele aldı (54-42). Ancak Langford’un devrede olmadığı günde Kazan adına takımın yıldızlığına soyunan Parakouski’nin sayıları bir kez daha farkın erimesini sağladı.

Haberin Devamı

DIŞARIDAN isabetleriyle bir kez daha nefes alan sarı-lacivertliler son 10 dakikaya 60-68 önde girdi. Vesely’nin son çeyrekte 5 faulle oyun dışı kalmasının sıkıntısını yaşasa da temsilcimiz Antic’in ve Bogdanovic ve Datome’nin sayıları ve Ahmet’in artık bu takımın parçası olduğunu ispatlamak adına gösterdiği istikrarla galibiyete uzandı.