Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe için sezon finali

Fenerbahçe için sezon finali

Fenerbahçe lige havlu attığını Antalya önünde gösterdi. Gözler çarşamba günü kupadaki Başakşehir maçına çevrildi.

Fenerbahçe için sezon finali

Bu karşılaşma Sarı- Lacivertliler için sezon finali niteliğinde. Advocaat ve ekibi gece gündüz Başakşehir’i çalışıyor. Başta Volkan Demirel olmak üzere kaptanlar ise morali bozuk olan takımı ayağa kaldırmak için toplantı üstüne toplantı yapıyor.

Sarı-Lacivertliler, uzun süredir ligde şampiyonluk yarışının gerisindeydi. Az da olsa 2. sırayı kapıp Devler Ligi bileti alma şansı vardı. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş ile berabere kalan Kanarya, önceki akşam da Antalya’ya yenilerek lige havlu attığını gösterdi. Fenerbahçe için çarşamba günü Başakşehir ile oynanacak Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşması artık ‘sezon finali’ olacak.

2014’ten beri kupa yok

Sarı-Lacivertliler, 2014’ün yazında Galatasaray’ı devirerek aldığı Süper Kupa’dan beri müzeye kupa koyamadı. Fenerbahçe eğer Başakşehir’e elenirse, kupasız 3. sezonunu geçirmiş olacak. Advocaat, güçlü rakibini devirmek için yardımcılarıyla birlikte gece gündüz mesai yapıyor. Tecrübeli teknik adam, rakibin zaaflarını belirleyip bunlardan faydalanmaya çalışacak. Kaptanlar Volkan Demirel, Mehmet Topal ve Simon Kjaer ise moralman çöken takımı ayağa kaldırmak için arkadaşlarıyla toplantı üstüne toplantı yapıyor.

Haberin Devamı

Taraftarları bekliyorlar

3 yıldız konuşmalarında, “Bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşattık. Kupayı da alamazsak kimsenin yüzüne bakacak halimiz kalmaz. Önce Başakşehir’i ardından finaldeki rakibimizi devirerek kendimizi biraz olsun affettirmemiz şart” sözleriyle maçın önemine değindi. Futbolcuların ve teknik heyetin taraftardan beklentisi ise en azından bu kritik mücadelede tribünlerin dolması ve onların desteğiyle sahaya çıkmak.

(Fanatik)