Gazete Vatan Logo
Basketbol Fenerbahçe finale yükseldi

Fenerbahçe finale yükseldi

Fenerbahçe, Zadar Turnuvası’ndaki ikinci maçında Olimpia Milan'ı 84-79 mağlup ederek finale yükseldi.

Fenerbahçe finale yükseldi

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Zadar Turnuvasındaki ikinci maçında AX Armani Exchange Olimpia Milan ile karşılaştı. Maçtan 84 - 79 galip ayrılan sarı lacivertli ekip finale yükseldi.

Karşılaşmaya Kostas Sloukas, Nicolo Melli, Jan Vesely, Melih Mahmutoğlu ve Nikolo Kalinic beşiyle başlayan Fenerbahçe hücumdaki pas trafiğini iyi yöneterek ilk 2 dakikada skoru 7-3 yaptı. Daha sonra hücumda yapılan top kayıpları savunmadaki direnci bozunca skoru 12-12ye eşitleyen İtalyan temsilcisi; James, Bertans ve Micovun basketleriyle skoru 19-12 yaptı ve ilk periyot 24-16 Olimpia Milan üstünlüğüyle geçildi.

İkinci periyot iki ekibinde karşılıklı basketleriyle geçildi ve Milano soyunma odasına 42-41lik üstünlükle gitti.

Üçüncü periyotta savunmada agresif kalan Fenerbahçe, Lauvergne, Ennis ve Melliyle boyalı alanı iyi kullandı ve farkı 5 sayıya yükseltti: 48-43. İlk 6 dakikası 50-48lik skorla geçilen üçüncü periyotta Olimpia Milanın ürettiği 6 sayı da faul çizgisinden geldi. 54-54te eşitlenen mücadelede Veselynin faul çizgisinden kaydettiği 2 sayının ardından Kalinicin üçlüğü farkı tekrar yükseltti: 61-56. Final periyoduna 62-58lik skorla girildi.

Haberin Devamı

İtalyan temsilcisinin Della Valle ile serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla farkı 1 sayıya indirdiği dördüncü periyotta Ahmetin basketlerinin ardından Biberovicin sayıları ve Ahmete asistiyle fark tekrardan 6ya yükseldi: 69-63. Bitime 4 dakika kala 73-73te skor eşitlendi. Veselyle dengeyi bozan Fenerbahçe, Ali Muhammedin üçlüğü ve Mellinin basket-faulüyle farkı 8 sayıya yükseltti. Kalan bölümde de etkili oyununu sürdüren sarı lacivertli ekip mücadeleyi 84-79 kazandı.

Fenerbahçenin en etkili ismi attığı 18 sayı ile Vesely olurken, Melli 11, Kalinic 10, Ali Muhammed 10 sayı kaydetti.