Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Fenerbahçe Doğuş son çeyrekte yıkıldı!

Fenerbahçe Doğuş son çeyrekte yıkıldı!

Fenerbahçe Doğuş evinde ağırladığı Zalgris Kaunas'a 89-90 yenilerek Euroleague'de 4 maç aradan sonra mağlup oldu.

Fenerbahçe Doğuş son çeyrekte yıkıldı!

F. BAHÇE Doğuş eski oyuncusu Sarunas Jasikevicius’un başına bu kadar dert açacağını düşünmemiştir. Ligin en az sayı yiyen takımı olarak potasında 90 sayı gören ev sahibi, favori olduğu maçta Zalgiris’e boyun eğdi.

ANCAK maçtan önce sarı-lacivertlileri zora sokacak etkenlerin ilk başta nasıl bertaraf, sondaysa nasıl etkin olduğuna tanıklık ettik. İlk çeyrekte rakibini baskıyla top kayıplarına zorlayan temsilcimiz, hücumda Vesely’le etkiliydi, ilk 10 dakikada 24-16 öndeydi.

TEHLİKE ÇANLARI...

2. ÇEYREKTE hücumda sıkıntı yaşayan sarı-lacivertlilere karşı oyun disiplininden kopmayan Litvanya ekibi dengeyi sağladı. Wanamaker’ın sayılarıyla devre 42-41 ev sahibi üstünlüğüyle tamamlandı.

ÜÇ sayı isabet yüzdesi yüksek olsa da çemberi kullanmayı çok tercih etmemenin sorun yarattığı temsilcimize karşın 2. yarıda Jankunas ve Davies’in boyalı alandaki etkinliğiyle Zalgiris öne geçti. Melli’nin devreye girişi ve isabetleri F.Bahçe Doğuş’u 64-63 skorda öne geçirse de tehlike çanları çalıyordu.

VESELY ve Wanamaker ikilisinden verim alan F.Bahçe’ye, Zalgiris, Milaknis’in art arda üçlükleriyle yanıt verdi. 1:35 kala 85-85 eşitlik geldi. Sloukas ile boş dönen Kanarya’yı bitime 5 saniye kala Milaknis’in 3’lüğü yıktı.

Haberin Devamı