Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe 1-0 Zenit

Fenerbahçe 1-0 Zenit

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, son 32 turu ilk maçında sahasında Zenit'i 1-0 mağlup etti.

Fenerbahçe 1-0 Zenit

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, evinde Rus temsilcisi Zenit'i ağırladı. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 1-0 kazandı.

Fenerbahçe'nin maçtaki tek golünü 21. dakikada Slimani kaydetti.

Harun penaltıyı kurtardı

Zenit, Mehmet Topral'ın ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonrası penaltı atışı kazandı. 42. dakikada penaltı noktasına gelen Mak'ın vuruşunu kaleci Harun çelerken top, üst direğe çarparak tekrar Harun'un kucağına geldi.

Fenerbahçe bu sonuçla rövanş öncesi önemli bir avantaj elde etti. İkinci mücadele Zenit'in sahasında 21 Şubat Perşembe günü oynanacak.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Harun, Isla, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Eljif Elmas, Valbuena, Moses, Slimani

Zenit: Lunev, Anyukov, Ivanovic, Rakitsky, Nabiullin, Hernani, Barrios, Kranevitter, Mak, Driussi, Dzyuba

MAÇTAN NOTLAR

Tolgay üzüntüsü

Fenerbahçe'de Zenit karşısında Tolgay Arslan üzüntüsü yaşandı. Tecrübeli orta saha maç öncesi ısınmada sıkıntı çekti. Sakatlanan Tolgay, bir süre kendisini denese de sorun geçmedi. Maça çıkamayacağı anlaşılan 28 yaşındaki oyuncu kadrodan çıkarıldı, Eljif Elmas sahaya sürüldü.

Haberin Devamı

Slimani'ye özel destek

Fenerbahçe'de bu sezonun en çok tartışılan ve eleştiri alan ismi Islam Slimani, Zenit maçı öncesi özel destek aldı. Takımlar ısınırken, Cezayirli futbolcu, tribünlere çağrılarak alkışlandı. Sarı-lacivertli tribünler, destek olmak için Slimani'yi uzun süre özel olarak alkışladı ve tezahürat yaptı.

Moses ilk kez

Zenit karşısında Avrupa Ligi'nde yer alamayan bazı isimler nedeniyle eksik kalan Fenerbahçe'de ilk 11'de baştan şekillendi. Sarı-lacivertlilerde, yeni transferlerden Victor Moses ilk kez bir maça 11'de başladı. Ayrıca sakatlıkları geçen Skrtel ve Sadık yeniden savunmada bir araya geldi. Tolgay Arslan da 11'de kalmaya devam ederken, Valbuena da kendine yer buldu. Öte yandan forvet hattında Slimani görev yaptı.

Kale yeniden Harun'un

Sezonun ikinci yarısıyla beraber kalede yaşanan değişim Zenit maçıyla sona erdi. Affedilerek kadroya dönen ve ikinci yarıdaki maçlarda formayı giyen kaleci Volkan Demirel, Avrupa Ligi'nde görevi Harun Tekin'e teslim etti.

Haberin Devamı

Sakatlığını atlatan Harun, Zenit maçıyla beraber eldivenleri yeniden taktı.

Neto hasret giderdi

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de forma giyen Luis Neto, Zenit formasıyla Kadıköy'e geri döndü. Eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren Neto, karşılaşmaya yedek başladı. Portekizli futbolcu, taraftarlardan da alkış aldı.

Sala için saygı duruşu

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turu ilk karşılaşmasında Kadıköy'de çok özel bir an yaşandı. Uçak kazasında hayatını kaybeden 28 yaşındaki Arjantinli futbolcu Emiliano Sala için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu esnasında tüm stat Sala'yı ayakta alkışladı.

Benzia, Avrupa'da da yok

Sarı-lacivertlilerde, Spor Toto Süper Lig'deki 28 kişilik kadroda yer almayan Yassine Benzia, Avrupa Ligi kadrosunda da yer almadı. Cezayirli futbolcu, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Tolgay'ın maç öncesi sakatlığı sonrası ilk 11'ini değiştiren Fenerbahçe'de yedeklere Michael Frey eklenirken, Benzia yine dışarıda kaldı.

Haberin Devamı

Isla cezalı

Zenit karşısında maçın ilk yarısında sarı kart gören Mauricio Isla cezalı duruma düştü. Ligde de benzer şekilde sarı kart cezalısı olan Isla, rakibine faulü sonrası sarı kart aldı. Şilili futbolcu, Zenit ile yapılacak rövanşta yer alamayacak.

Taraftar desteği

Fenerbahçe'ye Zenit karşısında yoğun bir taraftar desteği vardı. Ligdeki kötü gidişe karşın hiç tribünden kopmayan taraftarlar, Avrupa Ligi'nde de yalnız bırakmadı. Maçın ilk yarısında da gelen gol, Harun'un kurtardığı penaltı ve pozitif futbol sarı-lacivertli taraftarları mutlu etti.

Hayata dönüş

Fenerbahçe'nin Zenit mücadelesinde gecenin en çok konuşulan ismi Islam Slimani oldu. Yeniden ilk 11'e dönen ve taraftarlardan özel destek alan Cezayirli golcü, attığı golle de karşılaşmaya damgasını vurdu.

Tecrübeli forvet, devre arası transfer döneminde takımdan gönderilmek istenmiş ve transfer görüşmesi yapmasına izin verilmişti. Ancak bir kulüp bulamayan Slimani, takımda kalmıştı. Soldado'nun Avrupa'da olmamasıyla kadroya giren Slimani, Zenit karşısında ağları sarstı. 66 gün sonra resmi bir maçta gol atan yıldız ofvet, son olarak Türkiye Kupası'nda Giresunspor'u üzmüştü.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi'nde de 4 Ekim 2018'de gol bulan Cezayirli, 128 gün sonra Avrupa hasretini bitirdi. Slimani'nin golü sonrası hem kendisi hem de takım arkadaşları büyük sevinç yaşadı. Ersun Yanal da kenarda özel olarak Slimani'ye işaret edip, sevindi.

Islam Slimani'nin Avrupa Ligi'ndeki son 3 isabetli şutu gol oldu. Cezayirli, Spartak Trnava ve Zenit karşısında 3 kez ağları havalandırdı.

Zenit'in maçtaki ilk isabetli şutu penaltı atışı oldu. Rus ekibi ilk 45 dakikada tek isabetli şutunu penaltıdan buldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

18. dakikada Slimani'nin indirdiği topla ceza yayı sol çaprazına kadar gelen Moses'ın sol ayağıyla yerden vuruşunda, meşin yuvarlak savunmaya da çarparak direk dibinden kornere çıktı.

20. dakikada Valbuena ile verkaçlar sonucunda altıpasın sağında topla buluşan Isla'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak Rakitskiy'e çarparak kornere gitti.

21. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Valbuena ile sağdan kullanılan köşe vuruşunda, Sadık'tan seken top altıpasta Slimani'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

24. dakikada Isla'nın pasıyla yay üzerinde topu kontrol eden Eljif Elmas'ın sağına çekerek yerden yaptığı vuruşta, kaleci Lunev meşin yuvarlağı son anda çeldi.

27. dakikada Moses ile verkaç yapan Eljif Elmas'ın yay üzerinden sert vuruşunda, kaleci topu kornere tokatladı.

43. dakikada gelişen Zenit atağında, altıpasın sağında topu kontrol eden Driussi, Mehmet Topal'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

44. dakikada Mak'ın kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Harun'un çeldiği top üst direkten geri döndü. Pozisyonun devamında Harun topu kontrol etti.

Maçın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 üstün gitti.