Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kanarya yolu yarıladı!

Kanarya yolu yarıladı!

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, Kayserispor'u deplasmanda 3-0 mağlup ederek, 5 Nisan'da Kadıköy'de oynanacak rövanş maçı öncesi büyük bir avantajın sahibi oldu.

Kanarya yolu yarıladı!

45+1’de ağları sarsan Farnandao, 71’de de Mehmet Topal’ın asistini gole çevirdi. 76’da Erkan kendi kalesine atıp skoru belirlerken, sarı-lacivertliler 5 maç sonra galibiyeti hatırladı.

ZİRAAT Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında F.Bahçe ligde 4-1 yenildiği rakibi Kayseri’yi bu sefer 3-0’la geçti. Zor günler geçiren ve oyundan çok ‘kazanalım da nasıl olursa olsun’ havasındaki F.Bahçe, herhalde dün galip gelmeseydi özgüvenini tamamen kaybetmiş olacaktı. Zaten 27 kişiyle deplasmana gitmelerinden de belliydi (!)

KAYSERİ için ise tam tersi bir durum vardı. Kupadan çok lig de kalmak daha önemliydi. Sonuç olarak F.Bahçe kontratak futbolu da oynasa sadece kazanma duygusunu yeniden tattı. Tabii 3-0’a rağmen bu futbol Osmanlı maçına yeter mi derseniz, zor…

İLK pozisyon 31’de geldi. Şener’in pasında çaprazdan Fernandao vurdu, Muammer kurtardı, korner. 42’de ise yine Şener’in ortasına arka direğe doğru Ozan kafayı güzel vurdu, Muammer kale çizgisi önünde topa sahip oldu.

AVANTAJI ALDILAR

İLK yarının uzatma dakikasında yapılan faulü kullanan Lens öyle bir pas attı ki; Fernandao tamamladı: 0-1. 61’de F.Bahçe defansının yaptığı hatalar Kayseri’ye pozisyon doğurdu. Welliton çapraz acıdan vurdu, Fabiano kurtardı, dönen topu Umut değerlendiremedi. 71’de kontraya çıkan sarı-lacivertliler golü buldu. Topal sağ kanattan gelip ceza sahasına topu çıkarttı, Fernandao tıpkı ilk goldeki gibi yaptığı koşuyla ve düz vuruşla golü attı: 0-2.

Haberin Devamı

74’TE Lens boş pozisyonda pas şut karışı yaptı takım 3. golden oldu. 76’da oyun disiplininden kopan Kayseri bir goldü de kendi kalesine attı. Şener’in içeriye kestiği topa Erkan müdahale etti: 0-3. 80’de Güray vurdu, direk ve aut. F.Bahçe evine avantajla döndü.