Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçeli yıldızdan ayrılık açıklaması

F.Bahçeli yıldızdan ayrılık açıklaması

Fenerbahçe savunmasının değişmez isimlerinden biri olan Roman Neustadter, Alman basınına geniş bir röportaj verdi ve Rusya Milli Takımı'nda oynamasına da değindi.

F.Bahçeli yıldızdan ayrılık açıklaması

Hem Alman, hem de Rus hissettiğini belirten Neustadter, "Ülkem için oynuyorum, o yüzden Rusya Milli Takımı marşını söylüyorum. Almanya için oynadığımda onların da marşını söyledim. Ben iki ülkeyi de kendimde hissediyorum. Hiçbir zaman tam Alman ya da tam Rus hissetmedim. Ukrayna'da doğdum ve babam Alman - Rus, annem ise Rus. 4 yaşındayken, Karlsruhe'ye gittim çünkü babam orada oynuyordu. O zamandan beri Almanca biliyorum" dedi.

Mesut Özil'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf hatırlatılarak Putin ile fotoğraf çektirip çektirmeyeceği sorulan Neustadter, "Putin ile fotoğraf çektiririm tabii ki, neden olmasın? Ben Rusya için oynuyorum" cevabını verdi.

"BUNDESLIGA'YI İSTERİM, FENERBAHÇE İLE SÖZLEŞMEM..."

Kariyerini Almanya'da sonlandırmak istediğini ve Fenerbahçe ile de yakın zamanda sözleşme uzatmak için görüşeceklerini kaydeden 30 yaşındaki oyuncu, "Kariyerimin sonunda 1-2 yıl Bundesliga'da oynamak benim için bir hayal olur. Ama bunu gerçek anlamda fit durumdaysam yaparım. Fenerbahçe ile sözleşmem sezon sonunda bitiyor, devre arasında ne yapacağımızı konuşmak üzere bir araya geleceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Rusya'nın Dünya Kupası'nda doping yapmakla suçlanması ile ilgili de görüşleri sorulan Rus milli oyuncu, "Dünya Kupası'ndan önce her idmanda 2 kez kontrol edildik. Ben de, takım arkadaşlarım da hiçbir zaman doping yapmaları yönünde cesaretlendirilmedi. Tabii ki bizim oyuncularımız daha çok koştu çünkü iyi hazırlandık. Oyuncularım tamamı da Rus Ligi'ndeydi ve lig Mart ayında başladı. Bu da büyük fark yaratan bir şey" ifadelerini kullandı.

Alman ve Rus anlayışına sahip olmasının avantajlı olduğunu vurgulayan Neustadter, Hem Alman, hem Rus mantalitesine sahip olduğum için memnunum. Disiplinliyim ve dakiklik benim için önemli. Aynı zamanda Rus duygusallığına sahibim ve aile benim için önemli" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Sporx