Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe o futbolcuyu cezalandıracak

F.Bahçe o futbolcuyu cezalandıracak

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray ile oynadıkları olaylı derbi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve Jailson'a ağır bir ceza vereceklerini söyledi.

F.Bahçe o futbolcuyu cezalandıracak

Fenerbahçe'nin kendi yarattığı yatırımlarla kendini döndürebilecek bir kulüp olduğunu ancak zarar ve borçların kulübü bugüne getirdiğini belirten Ali Koç, "Harcamaların yüzde 80'i döviz kuruyla. Fenerbahçe Kulübü'nün kendi yarattığı yatırımları kendi karşılaması gerekir ve bunu da başarabilecek potansiyelde. Ama şu anda zarar borç zarar. Hal böyle olunca da bu sürdürülebilir değil. Bizim şu anda konuştuğumuz borç finans kurumlarına olan borç. 2017-2018 zararı 3.1 milyar TL 4 büyük kulübün toplam borcu. 2017/2018 sezonunda 4 büyük külüp 900 milyon TL ödeme yapıyor. Hepimizin geliri 1.6 milyar TL. Bu hale bakınca bu sürdürülebilir değil. Kısacası Fenerbahçe kendi ürettiği ekonomiyi borç olmasa kendi kendini çevirebilir. Zarar edip borç alıyoruz. Günü kurtarmak için şampiyon olmak istiyoruz bu da olmayınca borcu borçla kapatıyoruz" ifadelerini kullandı.

"SEKTÖRÜN BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞMESİ GEREKİYOR"

Tüm sektörün baştan aşağı değişmesi gerektiğini aktaran Koç, "Aslında baştan aşağı yapı değişmeli. Antrenör, medya, hakemler yani tüm sektörün baştan aşağı değişmesi gerekir. Devletin içinde olduğu baştan aşağı bir yapılanma olması gerekir. Borç yapılandırma, onlar kısa dönemli hamleler. Baştan aşağı yönetenlerin değişmesi gerekir. Gerekirse 5 yıl Avrupa'da yer almayacağız. Bugün bu noktaya gelmemiz tamamen sorumsuzca yönetimdir. Burada SPK, TFF hoşgörülü davranmış. Sahiplik olmadığı içinde irrasyonel anlayışla devam edilmiş ve bu üst üste konarak buralara geldi. Bunun için çok radikal kararlar alınmalı devletin de içinde olduğu. Futbolcu işin büyük bir kısmı. Anadolu kulüplerinde çoğu TL alıyor ama 4 büyük kulüpte yerli ve yabancı oyuncular hala döviz alıyor. Aldığımız oyuncular yaşlı. Burada 2 milyon alıyor. Yaşa baktığımızda en yaşlı liglerden biriyiz. Altyapımızdan oyuncu çıkartamıyoruz. Biz baştan aşağı kaybediyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


"AVRUPA KUPALARINA SÜREKLİ KATILSAK DA 2'NCİ TURU GÖREMİYORUZ"

Avrupa'da kalıcı başarı sağlanabilmesi için öncelikle finansal modellerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten başkan Ali Koç, "Şampiyonlar Ligi'nde iyi para var ama Avrupa Ligi'nde 1'e 7 veriliyor. Geçen seneki Beşiktaş'ın başarısını yakarsa Galatasaray iyi bir meblağ alacaktır. Her ne kadar sürekli gideriz diye düşünsek de ikinci tura hiçbir zaman çıkılamıyor. Demem o ki bu alanlarda kalıcı olmak için finansal modellerimiz yeniden yapılanmalı. Altyapı veya daha fazla yerli oyuncu oynatan kulüplere yayın gelirinin daha fazlası verilmeli veya 30 yaş üstü oyuncu gelmeyecek gibi birçok planım var" dedi.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ: "HAYALİM A TAKIM VE ALTYAPI OYUNCULARININ BİR ARADA ÇALIŞMASI"

Hayalinin A takım ve altyapı oyuncularının bir arada çalıştığı ve bir kültür soluduğu ortam oluşturmak olduğunu vurgulayan Ali Koç, "10 senede 8 defa yabancı kuralı değişti. Bu hangi mantığa göre değişti? Bir sezonda 2 defa değiştiği oldu. Neden? Zihniyet değiştiği zaman bu da yerine oturacaktır. Bu kararlar bütün paydaşların bir araya gelip oturarak alması gereken kararlardır. Bir zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var. Karamsar konuşuyorum belki ama doğru yönetimle tünelin sonunda ışık var. Benim hayalim birçok tesisler olsun. Aynı ortamda altyapı ve A takım oyuncuları bir arada çalışıp aynı kültürü solusun. Bunlar olmayacak şeyler değil ama oturup baktığımızda şu anda bunları yapabilecek bir ülke değiliz. Hırvatistan, İsviçre, İzlanda bunlar bizleri çok rahat yenebilen ülkeler oldular. Torpille oyuncu kazandırıp yükseltilirse hiçbir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ: "HATA YAPAN ÇOK KONUŞUR"

Derbiden sonra yaptıkları savunmaya da değinen Ali Koç şöyle konuştu: "Derbiden sonra hakkımızı korumak için videolu açıklama yaptık. Alanya maçında genel başkanımız tekrar bir açıklama yaptı. Zaten hata yapan çok konuşur. Bizim yaptığımız tek açıklama tokat atan oyuncunun cezalandırılması. Biz de savunmamızdan çıkan sonuca göre cezamızı ödeyeceğiz. Spora zarar veren hangi sporcu olursa olsun cezanı alacaktır. Uyguladığımız zaman sizler de göreceksiniz. Beklenti var artık. Bir şey söylemediğin zaman sen tribünün hakkını korumuyorsun. Seçim zamanı her gittiğimde bana sorulan soru 'Federasyona karşı bizim haklarımızı nasıl koruyacaksın?' Haklı olabilirler. En çok zorlandığım soru budur. Kim masaya yumruğunu vuruyorsa dediği olsun diye. Bu zihniyette başarı olmaz."

Haberin Devamı