Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe kontrollü, Kartal hızlı olmalı

F.Bahçe kontrollü, Kartal hızlı olmalı

Sezonun ilk derbisi için Vatan yazarları F.Bahçe ile Beşiktaş’ı mercek altına aldı.

F.Bahçe kontrollü, Kartal hızlı olmalı

FAİK ÇETİNER

KADIKÖY’DE ezeli rakiplerine karşı kaybetme alışkanlığı olmayan F.Bahçe en zor Beşiktaş maçına çıkıyor. Öncelikle ne teknik direktör Cocu ne de kadrodaki bir çok oyuncu bu maçın havasını ağırlığını ve beraberinde getireceği olumlu olumsuz sonuçları bilmiyor. Her maçta ilk 11’ler için papatya falı açan Cocu’nun macera arayacak kredisi yok. Beşiktaş daha moralli, daha keyifli... F.Bahçe’nin ise kaybetme lüksü yok. Cocu, bu maçı iyi teneffüs edecek oyunculara da şans vermek zorunda.

VALBUENA ve Mehmet Ekici’den mutlaka faydalanmalı. Harun iyi kaleci, iyi transfer ama Volkan Demirel bu maçların havasını iyi bilir ve arkadaşlarını daha iyi motive eder.

Problem stoperlerde. Neustadter ve Reyes’in hali feci. Skrtel oynamazsa defans büyük sıkıntı yaşar. Eljif Elmas, Aatıf, Isla ve Alper’den bakalım kim formayı kapacak. Ben olsam çok eleştirilen Dirar’a bu maçta görev verirdim.

Evinde oynamasına rağmen F.bahçe’nin kontrollü oynaması şart. Kazanmak için sadece hücumu düşünmek, geride geniş alanlar bırakmak Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürer.

Haberin Devamı

TARAFTAR FARKI...

Maçta şüphesiz 90 dakika takımını destekleyecek sarı-lacivertli taraftarlar en büyük silah. Zaten bu taraftarın coşkusuna ve desteğine sahadakiler biraz ayak uydursalar F.Bahçe sıkıntıdan kolay kurtulur.

ÖZETLE kazanan F.Bahçe kendine gelecek, Süper Lig’i de yeniden renklendirecek. Kaybetmesi halinde ise işe nereden başlanacağını 7’den 70’e herkes biliyor.

GÜNTEKİN ONAY

DERBİDE oyunun şekline ve gidişatına Şenol Güneş karar verecek. Öyle sorular var ki cevap bekleyen, bunlar maçın seyrini etkileyecek nitelikte. 1- Adriano oynayacak mı? 2- Medel’in yerine Atiba mı, Tolgay mı yoksa Necip mi oynayacak? 3-Santrforda, Larin mi, Love mı yoksa Babel mi şans bulacak? Tüm bu kararlar, Beşiktaş’ın oyununu etkileyecek faktörler. Siyah-beyazlılar, yerden oynayıp, topu hızlı dolaştırırsa ve savunmanın boşluklarını bulmaya çalışan bir hücum düşüncesiyle oynarsa, çok daha etkili olur. Bunun için de benim tercihim, Atiba ve Love’ın oynamasından yana. Şenol hoca her ne kadar savunmadan çıkışlarda uzun topun Beşiktaş’ın oyununu bozduğunu kabul etmese de, görünen o ki, siyah-beyazlı takımın hem istediği oyunu oynayamaması, hem de geçen yıllara göre kalesinde daha çok pozisyon verip, gol yemesinin temel nedeni orta sahayı pas geçip, defanstan uzun topla çıkması.
KRİTİK İSİM BABEL
SADECE Malatya maçında Caner ve Pepe 40’a yakın top kaybı yapmış ve bunların çoğu uzun top. Buna Quaresma’yı da ekleyince 60’dan fazla atak henüz başlamadan bitmiş ve rakibe geçiş hücumu şansı verilmiş. Bu durum Beşiktaş’ın hem hücumunu hem de savunmasını olumsuz etkiliyor. Güçlü pas bağlantısıyla oyunun yönünü çabuk değiştiren, topu iyi dolaştıran bir Beşiktaş olursa, savunmada da yaşanan sorunlar otomatikman azalacaktır.
DERBİNİN anahtarlarından birisi de Beşiktaş açısından bakınca atakların nasıl sonuçlanacağı. Şu an için hücumda gole yakın tek silah Babel gibi gözüküyor. Eğer Babel merkezde oynarsa, solda sanıyorum Lens’i kullanacak. Ljajic, savunma arkasına ve arasına pas atabilen çok zeki, çabuk düşünen, teknik ve yetenekli bir oyuncu.
Bu durumda Larin’in oynaması çok da mantıklı gelmiyor. F.Bahçe, kadrosunu bulamadı. Ev sahibi olduğu için avantajlı. Nasıl bir oyun tercih edecekleri, Beşiktaş’ı nerede karşılayacakları da maçın seyrini etkileyecek.
BEŞİKTAŞ, daha oturmuş ve kaliteli bir kadroya sahip. Ancak bunu yansıtabilmesi için de kadro yapısına uygun, doğru bir futbolu oynaması lazım. Bu da topu yere indirip, hızlı dolaştırmak ve savunmanın bıraktığı boşlukları aramak.

Haberin Devamı