Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Evin Demirhan altın madalya kazandı

Evin Demirhan altın madalya kazandı

48 kiloda mücadele eden Evin Demirhan, altın madalya kazandı

Evin Demirhan altın madalya kazandı

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Polonya'nın Bydgoszcz kentinde düzenlenen şampiyonada, 4-4 sona eren mücadelede Hindistanlı Ritu Ritu'yu puan averajıyla yenen Evin Demirhan, dünya şampiyonu oldu.

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yaptığı açıklamada, "Evin bizim gelecekte çok şeyler beklediğimiz bir sporcuydu. Onunla gurur duyuyoruz. Bu şampiyonaya çok iyi hazırlandı. İnşallah Evin gelecekte bizleri hem büyükler dünya şampiyonasında hem de olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edecek.” ifadelerini kullandı.

Bu arada bugün mindere çıkan milli sporcular Elif Yılmaz, Derya Bayhan ve Buse Tosun rakiplerine mağlup olarak, şampiyonaya veda etti.

Bakan Bak, Evin Demirhan'ı tebrik etti
Bakan Bak, Demirhan için yayımladığı tebrik mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Polonya'nın Bydgoszcz kentinde düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 48 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazanan Evin Demirhan, bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı. Milli güreşçimizi başarısından dolayı yürekten kutluyorum. Uluslararası arenada ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşımızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

Haberin Devamı