Gazete Vatan Logo
NBA EuroBasket şampiyonu olmanın zamanı geldi

EuroBasket şampiyonu olmanın zamanı geldi

Golden State'in pivotu Zaza Pachulia, Türkiye'ye olan sevdasını Merve Toy'a anlattı...

EuroBasket şampiyonu olmanın zamanı geldi

“Çok istiyorum Türkiye basketbolu daha ileriye gitsin. Türkiye, Avrupa Şampiyonu olsun, zamanı geldi artık. Bu yıl Final-Four da İstanbul’da. Kimin olduğu fark etmez ama umarım bir Türk takımı kazanır.”

NBA’De yaşanan All-star heyecanının ardından kısa bir ABD seyahati yapıp birkaç maç izlemek için Washington’a gittim. Seçtiğim maçlar yolu Türkiye’den geçmiş oyuncuların forma giydiği takımlarındı.

WIzards’a henüz transfer olmuş eski F.Bahçeli Bojan Bogdanovic’le Golden State’te forma giyen eski G.Saraylı Zaza Pachulia rakipti. Maç öncesi Golden State soyunma odasını ziyaret ettim. Kevin Durant, Stephen Curry, Klay Thompson… Nereye baksanız bir süper yıldız. Gazetecilere karşı son derece ılımlı, son derece saygılılar. Pek tabii bu saygı karşılıklı. Kimse belirlenen sınırların dışına çıkmıyor.

ORTAK ÖZLEMLERİ İSTANBUL

SOYUNMA odasında çekim süresi kısıtlı olduğu için ben vakit kaybetmeden Zaza Pachulia’nın yanında aldım soluğu. Türkiye’den tanıdığı bir basın mensubunu gördüğünde duyduğu sevinci tarif edemem. Yolu ülkemizden geçmiş sporcuların tamamında gözlemlediğim en belirgin detay bu. Aynı maçta Pops Mensah Bonsu da San Antonio’nun scout’u olarak Verizon Center’daydı. Bogdanovic de Wizards’ın yeni transfer olarak…
REAKSİYONLARI ortak. İstanbul’un havasını getirmişsinizcesine sevinip ne kadar özlediklerinden bahsediyorlar. Hal böyle olunca röportajın içinde Zaza’nın Türkiye’ye dönüş mesajı da var.
‘YATIRIMIN KARŞILIĞI ALINMALI’
Türkiye Ligi’ni ve Euroleague’i takip edip etmediğini sorduğum Zaza kalpleri fethedecek bir yanıt verdi:
“TAKİP ediyorum ve destekliyorum tabii ki. Her takımda arkadaşlarım var ve onları destekliyorum. Çok istiyorum Türkiye basketbolu daha ileriye gitsin. Türkiye, Avrupa Şampiyonu olsun, zamanı geldi artık. Bir de bu sene Final-Four İstanbul’da. Bu büyük avantaj. Umarım bir takım kazanır. Kimin olduğu fark etmez ama bir Türk takımı umarım kazanır.
TÜRKİYE basketbola çok yatırım yapıyor, çok çalışıyor. NBA’ye de çok yetenekli oyuncular gönderiyorlar. Umarım artık kupa kazanırlar. Zamanı geldi.”

Haberin Devamı