Gazete Vatan Logo
İngiltere Emiliano Sala'yı taşıyan uçağın enkazında ceset bulundu!

Emiliano Sala'yı taşıyan uçağın enkazında ceset bulundu!

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'yı Fransa'dan İngiltere'ye taşırken radardan kaybolan özel uçağın enkazına Manş Denizi'nde ulaşıldı. Uçağın fotoğrafı paylaşılırken bir de ceset bulunduğu açıklandı.

Emiliano Sala'yı taşıyan uçağın enkazında ceset bulundu!

İngiltere basınında yer alan haberlere göre, Prömiyer Lig oyuncusu Emiliano Sala'yı taşıyan uçağın enkazı, Manş Denizi'nde bir arama botu tarafından tespit edildi. Aramalara öncülük eden David Mearns, enkazın konumunun İngiltere Hava Kazaları Araştırma Birimine aktarıldığını ve konuya ilişkin yarın resmi açıklamanın yapılacağını belirtti.

Mearns, hem Emiliano Sala'nın hem de pilot David Ibbotson'un ailelerinin gelişmeye dair polis tarafından bilgilendirildiğini kaydetti. 22 Ocak'ta Fransa'nın Nantes kentinden Galler'in başkenti Cardiff'e yola çıkan uçak, Manş Denizi üzerinde kaybolmuş, Sala ve pilotun hayatından umut kesilmişti. Arama çalışmalarına devam edilebilmesi için Sala'nın hayranlarının başlattığı kampanyada 260 bin sterlin toplanmış, kampanyaya Manchester City oyuncusu İlkay Gündoğan da katkıda bulunmuştu. Sala, Prömiyer Lig takımı Cardiff City ile 15 milyon sterlinlik sözleşme imzalamıştı.

Eski Savaş pilotu olan David Ibbotson’un uçuş öncesinde Facebook üzerinden yaptığı konuşmada, “İniş sistemleri konusunda biraz paslanmışım’’ mesajını gönderdiği ve yazışmaların soruşturma kapsamında dosya içerisine ekleneceği belirtildi. Cardiff Futbol kulübü başkanı Mehmet Dalman, “Sala’ya tarifeli uçak göndermeyi teklif ettik. Kendisi daha önceden de uçuş gerçekleştirdiği özel uçağı ve pilotu tercih etti" açıklamalarını yapmıştı.
Emiliano Sala'nın babası Horacio Sala, gelen son haber sonrası, "İnanamıyorum, bu bir rüya, kötü bir rüya. Çaresizim." açıklamasını yaptı.
CESET BULUNDU!
İngiltere Hava Kazaları Soruşturma Birimi (AAIB), enkaznda bir ceset de görüldüğünü duyurdu.
AAIB, uçağın enkazından son fotoğrafı da kamuoyuyla paylaştı.
Cesedin kime ait olduğu bilinmiyor.
UÇAĞIN İLK FOTOĞRAFI!
Sala'nın ailesi tarafından finanse edilen arama-kurtarma çalışmalarını yürüten David Mearns, paylaştığı Twitter mesajında "Emiliano Sala ile pilot David Ibbotson'u taşıyan uçağın enkazı Pazar sabahı FPV MORVEN arama gemisi tarafından bulundu" dedi.

Haberin Devamı