Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes 'Heurtel'den çaldı

Efes 'Heurtel'den çaldı

Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisinin ilk maçında Anadolu Efes sahasında Pınar Karşıyaka ile karşılaştı.

Efes 'Heurtel'den çaldı

Oyuna müthiş başlayan Kaf-Kaf, lacivert-beyazlıları neye uğradığını şaşırtırken Fransız yıldız Tomas Heurtel’in 25 sayı, 2 asistlik performansı ev sahibini ayakta tuttu. Uzatmaya giden maçı kazanan Efes seride öne geçti

ÇOK klişe olacak ama varsın olsun, “Final serisine yakışır bir mücadeleydi” demeden bu yazıya başlamak olmaz. Maç öncesinde tahmin edildiği üzere Efes uzunları Karşıyaka’yı zorladı. Sondan başlarsak ribauntlarda ortaya çıkan fark ev sahibine büyük artı kattı.

GELELİM maçın başına... Karşıyaka bildiğimiz Karşıyaka. Kaldığı yerden devam ederek başladı maça, yüksek tempoda. Diğer yanda, rakibinin arzu ettiği tempoyu yakalamasına izin vermemek adına mücadele eden bir Anadolu Efes. Ama nafile. Ev sahibinin içeriyi savunma gayesine karşı Kaf-Kaf, iyi top paylaşımı ve dışarıdan yüzdeli şutlarla farkı açtı. 19-28 tamamlanan ilk çeyrek sonrası, Lasme-Kristic ikilisinin devreye girmesi, Heurtel’in can yakan sayılarıyla birleşti ve fark hızla eridi.

DIXON’IN müthiş bir performans sergilediği 2. çeyrekte 3 sayı ve ribaunt istatistikleriyle birlikte skora da denge geldi (48-50). İkinci yarıya da Dixon’la etkili başladı konuk ekip ancak Efes cephesinde Saric’in art ada sayıları 6:30 kala maça eşitliği getirdi.

Haberin Devamı

KILAVUZA GEREK YOK

O zamana kadar suskun olan Perperoglou sahneye çıkarak takımını öne geçirdi. Doğuş’un savunmasının önemli rol oynadığı çeyrek 66-64 lacivert-beyazlıların üstünlüğüyle tamamlandı. Müthiş mücadeleye sahne olan karşılaşmanın son çeyreğinde Efes, hücum anlamında düzenini oturtmayı başardı.

ANCAK bunda Karşıyaka’nın yorgunluğunun payı büyüktü. 81-81 tamamlanan normal süre sonunda uzatmalara Efes ‘rotasyon’ avantajıyla girdi. Halihazırda dinlenmiş kadrosunu, oyun içinde sarf ettiği eforları tölere edecek rotasyonlarla dinlendirebilen Ivkovic’teki şans Ufuk Sarıca’da yoktu. Canını dişine takıp mücadelesinden vazgeçmeyen, uzatma dakikalarında 6 sayı geri düşmesine rağmen oyuna tutunan Kaf-Kaf, yorgunlukların telafi edilemez duruma geldiği anlarda yapılan hatalara engel olamadı.

Haberin Devamı

DIXON başta olmak üzere, Strawberry, Palacios, Diebler... Alkışı sonuna kadar hak ettiler. Ancak görünen köy dün akşam da kılavuz istemedi. İki takım adına da oyun kurucuları, şut silahları maksimum etkili ve dengeliydi. Ancak Efes uzunları, potansiyellerini sahaya yansıtıp ribauntlarda kurdukları üstünlükle fark yaratarak galibiyeti getirdi.