Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Dünyanın en büyük tavla turnuvası 7. kez Girne'de!

Dünyanın en büyük tavla turnuvası 7. kez Girne'de!

Katılımcı sayısı itibarıyla “Dünyanın en büyük modern tavla turnuvası” olan “7’nci Merit Açık Tavla Şampiyonası”, 5 – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında Girne’de düzenlenecek. Bu yıl da yaklaşık 40 ülkeden 500’ü aşkın profesyonel tavlacının katılacağı şampiyonaya Merit Park Hotel 30 bin euro ödül katkısında bulunacak.

Dünyanın en büyük tavla turnuvası 7. kez Girne'de!

Dünyanın en ünlü tavla oyuncularını her yıl Kuzey Kıbrıs’ta buluşturan ve geçen yıl 43 ülkeden 532 profesyonel tavlacının katıldığı “Merit Açık”ın yedincisine sayılı günler kaldı. Dünya Tavla Federasyonu (WBF) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve ambargo altındaki Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı için de büyük önem taşıyan turnuvaya bu yıl da yaklaşık 40 ülkeden 500’ü aşkın tavla oyuncusunun katılması bekleniyor. Her yıl kasım ayında düzenlenen dev turnuvada oyuncuların katılım ücretlerinin yüzde 100’ü ödül havuzuna aktarılıyor. Ayrıca etkinliğin ev sahibi olan otel de şampiyonaya 30 bin euro ödül katkısı sağlıyor.

“Kıbrıs’ın tanıtımına katkı yapmaktan mutluyuz”

Dünyanın dört bir yanındaki tavla tutkunlarının heyecanla beklediği turnuvanın koordinatörlüğünü yürüten Merit Park Hotel & Casino Turnuva Direktörü Recep İnanç, “2013’ten beri dünyanın en büyük modern tavla turnuvasını Girne’de düzenlemekten büyük gurur duyuyoruz. Monte Carlo dâhil katılımcı sayısı ve dağıtılan ödül açısından bu turnuvanın yanına yaklaşabilen yok. Her yıl 40’ı aşkın ülkeden yüzlerce tavla tutkununu kusursuz bir şekilde ağırlıyoruz. Bu turnuva vesilesiyle Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına katkı yapmaktan da ayrıca mutluyuz. Bu yılki turnuvaya 30 bin euro ödül katkısında bulunuyoruz. Hatta tavlaseverlerin yoğun ilgisine karşılık verebilmek için yılda bir değil iki turnuva düzenlemeye karar verdik. 2020 Mart’ının son haftasında Girne’de baharı bir başka tavla turnuvasıyla karşılayağız” dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük tavla turnuvası 7. kez Girnede