Gazete Vatan Logo
Galatasaray Dev derbide kazanan çıkmadı

Dev derbide kazanan çıkmadı

Süper Lig'in 9. haftasında karşı karşıya gelen Galatasaray ve Fenerbahçe derbiden 0-0'lık eşitlikle ayrıldı.

Dev derbide kazanan çıkmadı

SONUCU merakla beklenen derbiden kazanan çıkmadı. 9. hafta olmasına rağmen ligin kaderine direkt etki edeceği düşünülen maçta gol atamasa da sahadan memnun ayrılan taraf F.Bahçe oldu. Namağlup lidere karşı mağlubiyet dışındaki 2 sonuç da sarı-lacivertlileri memnun edecekti ve öyle de oldu.

Maça 3’lü savunmayla alışılmışın dışında bir sistemle başlayan sarı-kırmızılılar ev sahibi olmanın etkisiyle baskılı olan taraftı. 19’da Serdar’ın sakatlanması sonrası G.Saray’da Latovlevici’nin oyuna girişiyle sistem de değişti. F.Bahçe’nin de topa sahip olma oranı arttı ve oyuna denge geldi.

20’DE Gomis’in vuruşunda top Kameni’de kaldı. 39’da Janssen’le gole yaklaştı ancak Hollandalı’nın şutu auta gitti. Mariano, Belhanda, Denayer ve Hasan Ali’ye çıkan 4 sarı kartla 0-0 tamamlanan ilk yarı sonrası 2. yarıya da etkili başlayan taraf G.Saray’dı. 59’da ceza sahasında topla buluşan Feghouli’ye, H.Ali’nin müdahalesinde elle oynama itirazları geldi. Cüneyt Çakır’ın penaltı olarak değerlendirmediği pozisyon sonrası tansiyon yükseldi. Sahaya atılan yabancı maddelerden birinin hakem Tarık Ongun’a isabetiyle oyun durdu. Ancak olaylar büyümeden maç devam etti.

Haberin Devamı

73’TE Belhanda Kameni’yle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Çakır, Belhanda’nın beklentisinin aksine aldatmaya yönelik hareket olarak değerlendirdiği pozisyonda Faslı oyuncuyu 2. sarıdan kırmızı kart verdi. 10 kişi kalan rakibe karşı kontrolü alan F.Bahçe Soldado&Alper değişiklikleriyle de istediği golü bulamadı ve karşılaşma 0-0 sonuçlandı.