Gazete Vatan Logo
Galatasaray Derbide iki taraf da üzülmesin!

Derbide iki taraf da üzülmesin!

Fenerbahçe-Beşiktaş maçının berabere bitmesini isteyen Özbek, önemli açıklamalar yaptı.

Derbide iki taraf da üzülmesin!

G.SARAY Başkanı Dursun Özbek, kulübün mali sorunu olmadığını söyledi. Geçen sezon 15 bin kişiye oynadıklarını ifade eden Özbek, “Biz iyi bir takım kurarak G.Saray seyircisini harekete geçirdik. Şimdi ortalama 40 bine yakın taraftara oynuyoruz. Bu sene her maçta 1 milyon Euro kasaya para koyuyoruz. İçerde 17 maç oynadığımızı düşünün, 17 milyon Euro eder. Sponsorlarımızın etkisi, sahaya aldığımız Led reklamlar, halı reklamlar, GS Store’daki satışlar... 45 bin kişinin geldiği bir stat düşünün, ne kadar kâr ettiğimizi siz hesaplayın. Şimdi soruyorum; ticaret kafasıyla baktığımız zaman yaptığımız iş doğru mu, yanlış mı?

‘40 milyon lira harcadın transfere, zaten para yoktu’ dediler. Para olmasa yapmazdık. Olmadığı zaman zaten yapmıyorduk. Şimdi ise mali durumumuz müsait ve bu transferleri yaptık. Bu sene seyirci kapasitesine bağlı olarak her maçta gişe hasılatı olarak 1 milyon euro fark atıyoruz. Sadece gişe geliri ile 20 milyon Euro’luk fark yaratmışız. Taraftarın mutluluğu da bize beleş kalmış. Taraftarı mutlu etmek bize büyük mutluluk veriyor.

Haberin Devamı

TARAFTARIN stada dönmesi önemli bir faktör. ‘Hem taraftarımı memnun edeyim, hem mali yapım düzgün çalışsın’ demek önemli. Bugün kimse ‘G.Saray parasını ödeyemiyor, borcunu veremiyor’ diyemiyor. Bunların hepsi bitti. Biz yönetime geldikten sonra birinci önceliğimiz mali yapıydı, bunu çözersek öteki tarafı daha kolay çözeceğimizi biliyorduk” diye konuştu.
ÖZBEK, yarın oynanacak F.Bahçe-Beşiktaş derbisi için gönlünden geçen sonucu ise “İki taraf da üzülmesin, berabere kalsınlar. İki taraf da önemli kulüpler, üzülmesinler” sözleriyle açıkladı.