Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Demirkol'dan sert eleştiri!

Demirkol'dan sert eleştiri!

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin Vardar'a 2-0 mağlup olduğu maçın ardından konuştu.

Demirkol'dan sert eleştiri!

Fenerbahçe'nin Makedonya deplasmanında Vardar'a 2-0 mağlup olmasının ardından maçı değerlendiren Mehmet Demirkol, sarı-lacivertliler için ligde alınacak şampiyonluğun daha önemli olduğunu vurguladı.
Demirkol'un açıklamaları şu şekilde:
"Alper zaten 10 numara gibi oynayamaz. Ona haksızlık olur. Belli özellikleri var ama 10 numara değil. 10 numara verilince tabii aksıyor. Pas kalitesi, baskıdan çıkma... 10 numara denilen adam, dört kişinin arasından çıkar. Kendisine kenara atınca tutulması zor bir oyuncu. Ancak faul yaparak durdurabilirsiniz. Burada asıl önemlisi Topal'ın stopere geçmesi ve Ozan'ın oynaması. Biraz daha rollerin belli olduğu bir oyun olacak. Josef ve Topal beraber oynamıyorlar. İdealinde Ozan'ın pozisyonunda Alper olacak. Önde de Giuliano olacak. Neustadter, bir yere kadar yapabiliyor. Graz maçında geri koşması gerekirken; oyuncuyu yanlış aldı. Kjaer olsa yetişirdi."
"Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde olması lazım"
"Hafta sonu Trabzonspor ile oynuyor Fenerbahçe. Neustadter-Burak Yılmaz eşleşmesini görmek istemez. Trabzonspor maçı bu maçtan önde. 'UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final mi, lig şampiyonluğu mu?' denilse, 'Lig şampiyonluğu.' denilir. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde olması lazım. Başakşehir iki iyi stoper ya da bir stoper alırsa, kim yenebilir ligde? Trabzonspor, lige havalı girdi."
"Volkan'ın bu son yaptığı çok saçma oldu"
"Fenerbahçe'nin iki tane önemli ve sakar kalecisi var. Volkan'ın bu son yaptığı çok saçma oldu. Volkan, Fenerbahçe'nin önde olduğu dakikalarda hep o pozu verir. Aykut Hoca, 'Bir hata ile oyuncu silmem.' dedi. Kameni eylemi o zaman uymuyor. Volkan, Türkiye'nin en yetenekli kalecesidir. Belli başlı problemleri var. Yetenek olarak rakibi yok. Performans olarak çok rakibi var. Rakip üzerine konuşmak pek kolay değil. O yüzden üzerine konuşmak da pek kolay değil. Fenerbahçe'nin oyun anlamında ciddi sıkıntıları var."
İlk yarı değerlendirmesi şu şekilde:

Haberin Devamı

“Gol pozisyonunu Fenerbahçe vermedi; Vardar buldu. Fenerbahçe autu uzun vuruşla kullanmamalı.

Haberin Devamı

İyi takım rakibinden üstünlüğü, oyuna hakimliğiyle gösterir. Yenilen gol kabul edilebilir değil. Golü atan Barseghyan çok güzel çalım attı. Fenerbahçe çok net poziyonlar bulamadı.

Ahmethan genç bir oyuncu ama bunları (değerlendiremediği pozisyonlar) yapabiliyor olması lazım. Fenerbahçe’nin santrafor eksiği var. Çok kötü değil; çok da iyi değil.

Kameni, autu uzun vuruşla Valbuena’ya mı atıyor? Kime atıyorsun yani. Aykut Hoca’nın kafasında da belli ki Trabzonspor maçı var. Fenerbahçe’de en büyük problem savunma. Bu savunma ile olmaz. Savunmada yapısal bir problem var.”