Gazete Vatan Logo
Basketbol Daçka evinde güldü!

Daçka evinde güldü!

Spor Toto Basketbol Ligi 9. hafta kapanış maçında Darüşşafaka Doğuş, sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 82-76 yendi.

Daçka evinde güldü!

Karşılaşmaya etkili başlayan Darüşşafaka Doğuş, hızlı hücumlarda Wilbekin, Harangody ve Furkan Aldemir ile skor üretti. Savunmada rakibine sayı şansı tanımayan ve üç sayı çizgisinin gerisinden Harangody, Gordon ve Redding ile isabet bularak 10-0'lık seri yakalan yeşil-siyahlılar 5. dakikada farkı 13 sayıya çıkardı: 19-6. Karşılıklı basketlerle geçen periyodun kalan bölümünde rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen ev sahibi ekip, ilk çeyreği 13 sayı farkla 29-16 galip durumda geçti.

Mücadelenin ikinci periyoduna savunma sertliğini arttırarak başlayan mavi-beyazlılar, pota altında Seawright ile etkili oldu. Oyun üstünlüğünü eline alan konuk ekip, yakaladığı 6-0'lık seriyle 14. dakikada farkı 5 sayıya (31-26) indirdi. Baskılı savunmasıyla Darüşşafaka Doğuş'un kolay sayı bulmasına izin vermeyen Demir İnşaat Büyükçekmece, hızlı hücumlarla sonuca giderek 19. dakikada ilk kez öne geçti (40-39) ve soyunma odasına 42-41 üstün gitti.

Müsabakanın üçüncü periyoduna Redding'in üç sayılık isabetiyle başlayan Darüşşafaka Doğuş karşısında, Robinson, Ceyhun Altay ve Roll ile üst üste skor üreterek 9-0'lık seri yakalayan konuk ekip, 24. dakikada farkı 7 sayıya (51-44) çıkardı. Yaptığı etkili savunmayla oyun üstünlüğünü yeniden yakalayan yeşil-siyahlılar, Redding ve Wilbekin ile etkili olup, 28. dakikada farkı iki sayıya (53-51) indirdi. Periyodun son bölümünü iyi oynayan ve Ender Arslan'ın basketleriyle öne geçen Darüşşafaka Doğuş, son çeyreğe 58-57 önde girdi.

Haberin Devamı

Oldukça çekişmeli başlayan son çeyrekte Demir İnşaat Büyükçekmece'nin Ceyhun Altay, Seawright ve Eldridge ile bulduğu basketlere, Ender Arslan, Bjelica ve Gordon ile cevap veren Darüşşafaka Doğuş 35. dakikada farkı 6 sayıya (70-64) çıkardı. Karşılaşmanın kalan bölümünde rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Darüşşafaka Doğuş, sahadan 82-76 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi, 16 sayıyla Demir İnşaat Büyükçekmece forması giyen Roll olurken, Walker 15 sayıyla oynadı. Darüşşafaka Doğuş'ta ise Wilbekin'in 13, Redding'in 12 sayısı galibiyette önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Darüşşafaka Doğuş ligdeki 5. galibiyetini elde ederken, ligde bir maçı eksik Demir İnşaat Büyükçekmece 5. yenilgisini aldı.