Gazete Vatan Logo
TBL Daçka'dan farklı galibiyet!

Daçka'dan farklı galibiyet!

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son haftasında Darüşşafaka Doğuş, Best Balıkesir'i 95-72 yendi.

Daçka'dan farklı galibiyet!

Bu sonucun ardından Darüşşafaka Doğuş, ligdeki 23. galibiyetini elde ederken, Best Balıkesir 23. kez yenildi.

Karşılaşmaya Ofoegbu, James ve Kelley ile basketler bularak başlayan Best Balıkesir, 3. dakikada 8-2 öne geçti. Mola dönüşü Harangody, Wanamaker ve Bertans ile 7-0'lık seri yakalayan Darüşşafaka Doğuş, Zizic'in 7. dakikadaki isabetiyle üstünlüğü yakaladı: 15-14. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçildi ve yeşil-siyahlılar ilk çeyreği 22-20 önde tamamladı.

Müsabakanın ikinci periyoduna Clyburn'ün sayılarıyla giren ev sahibi ekip, Birkan Batuk'un 14. dakikada üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği atışla farkı 7 sayıya çıkardı: 29-22. Konuk ekibin Kelley ve Nichols ile ürettiği sayılara Darüşşafaka Doğuş, Birkan Batuk ve Clyburn ile cevap verdi ve soyunma odasına 45-41 üstün gitti.

Maçın ikinci yarısına Wanamaker ve Harangody'nin sayılarıyla 5-0'lık seri yaparak başlayan Darüşşafaka Doğuş, 27. dakikada Harangody'nin üç sayılık basketiyle farkı çift hanelere taşıdı: 61-49. Savunma sertliğini arttıran ve Furkan Aldemir-Clyburn ikilisinin isabetleriyle farkı açan ev sahibi takım, son periyoda 17 sayı farkla (73-56) önde girdi.

Haberin Devamı

Mücadelenin son çeyreğinde rakibinin farkı kapatmasına müsaade etmeyen Darüşşafaka Doğuş, sahadan 95-72 galip ayrıldı.

Maçın en skorer ismi Best Balıkesir formasıyla 22 sayı kaydeden Kelley olurken, Darüşşafaka Doğuş'ta Clyburn ve Bertans 17'şer sayıyla oynadı.