Gazete Vatan Logo
Basketbol Daçka'da mutlu son

Daçka'da mutlu son

THY Euroleauge D Grubu’nda Darüşşafaka Doğuş son periyodda sadece 9 sayı yediği Unicaja Malaga’yı 63-57 yenerek son 16 şansını sürdürdü.

Daçka'da mutlu son

Geride girdiği son çeyreğin ilk 7 dakikasında rakibine 1 basket izni veren Daçka, 15-3’lük seriyle skoru 63-51’e getirdi. Kalan bölümde de üstünlüğünü koruyan temsilcimiz 4. galibiyetini aldı

EUROLEAGUE’DE D Grubu’nda yer alan temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş, dün Volkswagen Arena’da ağırladığı Unicaja Malaga’yı 63-57’lik skorla mağlup edip TOP16 yolunda dev bir adım attı. Karşılaşmanın ilk çeyreğini 20-15’lik skorla önde geçen temsilcimiz, 2. periyotta ise skor
üretmekte zorlanırken soyunma odasına 30-28’lik sonuçla önde girmeyi başardı.
KARŞILAŞMANIN 3. çeyreğinde ribauntlarda etkisiz kalıp rakibine çok sayıda 2. şans fırsatı veren Daçka, İspanyol ekibinin öne geçmesine engel olamadı. Ancak 4. periyotta muhteşem bir savunma performası sergileyen temsilcimiz ilk 7 dakikada rakibine sadece 1 basket izni verirken hüumda ise sürekli potaya gidip sayılar buldu ve son 3 dakikaya girilirken skoru 15-3’lük seriyle 45-48’den 63-51’e getirdi.
KALAN bölümde de sert savunmayla Malaga’yı top kayıplarına sürükleyerek farkın kapanmasına izin vermeyen Darüşşafaka Doğuş, gruptaki 8. maçında 4. galibiyetini almayı başardı. Redding’in 19, Bjelica’nın ise 18 sayı üreterek galibiyete önemli katkı yaptığı maçı kazanan temsilcimiz kalan 2 maçından 1 galibiyet alırsa adını TOP16’ya yazdıracak. Temsilcimizin 2’de 0 yapması halinde Maccabi’nin 1 maç kaybetmesi de tur için Daçka’ya yetecek.

Haberin Devamı