Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Çuvalla para saçtılar!

Çuvalla para saçtılar!

2017 yılı futbolda transfer çılgınlığına sahne oldu. Katarlı Nasser Al-Khelaifi’nin sahibi olduğu PSG piyasayı karıştırdı ve bonservis bedelleri dudak uçuklattı.

Çuvalla para saçtılar!

NEYMAR - 222 MİLYON EURO

KYLIAN MBAPPE - 180 MİLYON EURO

OUSMANE DEMBELE - 105 MİLYON EURO

VAN DIJK - 85 MİLYON EURO

2017’YE damga vuran 1 numaralı olay futboldaki transfer çılgınlığı oldu... Katarlı Nasser Al-Khelaifi’nin sahibi olduğu PSG, piyasayı tam anlamıyla birbirine kattı. Barcelona’ya Neymar’ın serbest kalma bedeli olan 222 milyon Euro’yu ödeyen, Monaco’dan Kylian Mbappe’yi de 185 milyon Euro’ya transfer eden Fransız ekibinin yarattığı rüzgardan diğer takımlar da etkilendi. Barça, Neymar’ın yerine Dortmund’dan Ousmane Dembele’yi 105 milyon Euro’ya aldı.

GEÇTİĞİMİZ günlerde ise İngiliz ekibi Liverpool, Southampton’dan Virgil van Dijk’i 85 milyon Euro’ya aldı ve tarihin en pahalı savunma oyuncusu transferini gerçekleştirdi.

Kupalar Real MadrId’in ödüller RONALDO’nun

2017’DE futbolda en çok Real Madrid ile İspanyol ekibinin süper yıldızı Cristiano Ronaldo’nun başarıları konuşuldu. Real Madrid sene içinde 4 kupa (La Liga, Şampiyonlar Ligi, Dünya Kulüpler Kupası, UEFA Süper Kupası) kaldırırken CR7 ise hem UEFA tarafından yılın futbolcusu seçildi hem de 5. kez Ballon d’Or’u kazanıp Messi’yi yakaladı.
Barça’dan unutulmaz geri dönüş
Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon son 16 turunda PSG’ye ilk maçta 4-0 yenilen Barcelona rövanşı 6-1 kazanıp adını çeyrek finale yazdırdı ve sadece 2017’nin değil, tarihin en flaş başarılarından birine imza attı. Katalan ekibi Devler Ligi tarihinde 4 farkla geriden gelerek tur atlayan ilk takım oldu.
ChrIs Froome’da yasaklı madde şoku
SPOR dünyası 2017’nin son ayında ünlü bisikletçi Chris Froome’dan gelen haberle sarsıldı. Yılı Tour de France ve La Vuelta dublesi ile tamamlayan Britanyalı pedaldan La Vuelta sırasında alınan numumede yasaklı maddeye rastlandığı açıklandı. Sonucun pozitif çıkmasının sebebinin, “salbutamol” maddesini içeren nefes açıcı bir ilaç olduğu bilgisi verildi.
Mayweather 50'de 50 ile veda etti
ABD’li boksör Floyd Mayweather, başarılarla dolu kariyerini 2017 yılında bir rekor kırarak noktaladı. İrlandalı karma dövüş sanatları şampiyonu Conor McGregor karşısında 50. profesyonel boks maçına çıkan ‘Money’ lakaplı sporcu, rakibini 10. rauntta nakavt etti. 50. maçında da yenilmezliğini koruyan Mayweathir böylece İtalyan asıllı ABD’li Rocky Marciano’nun 49-0’lık rekorunu kırdı.
Bolt’tan tatsız veda
SPOR tarihine adını altın harflerle kazıyan Jamaikalı atlet Usain Bolt, 2017 yılında pistlere veda etti. 100 ve 200 metrenin dünya rekortmeni, Londra’da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda son kez yarıştı. 100 metrede Justin Gatlin ve Christian Coleman’ın gerisinde kalıp bronz madalyayı alabilen Bolt, 4x100’de ise koşarken sakatlandı ve sevenlerini üzdü.
Slovenya bir ilki başardı
TÜRKİYE, Finlandiya, İsrail ve Romanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası, İstanbul’daki finallerle sona erdi. 31 Ağustos’ta grup maçlarıyla start alan şampiyonanın final maçında Sırbistan’ı 93-85 mağlup eden Slovenya, Goran Dragic ve Luka Doncic önderliğinde tarihinin ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandı.
Warriors'tan muhteşem son
NBA’DE Golden State Warriors, 2016-17 sezonunda adeta güle oynaya şampiyon oldu. Play-off’ta sırasıyla Portland, Utah ve San Antonio’yu 4-0’lık serilerle geçen Warriors, finalde de Cleveland engelini 4-1’le aştı ve son 3 sezonda 2. kez mutlu sona ulaştı.
Westbrook’un tarihi sezonu
2017 yılında enerjisi hiç bitmeyen bir adam vardı: Russell Westbrook... Oklahoma City Thunder’ın süper yıldızı, NBA’de 2016-17’nin normal sezon MVP’si seçildi. Çünkü 29 yaşındaki oyuncu sezonu 31.6 sayı, 10.4 asist ve 10.7 ribauntla triple-double ortalaması tutturarak tamamladı.
Federer ‘18’ dedi
TARİHİN en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçisi olan Roger Federer, 29 Ocak 2017’de Rafael Nadal’ı Avustralya Açık finalinde yenip rekorunu 18 şampiyonluğa çıkardı. Üstelik bunu 35 yaşındayken yaptı.
Ve rekor Serena’nın
ABD’Lİ tenisçi Serena Williams, 2017’nin ilk ayında Avustralya Açık finalinde ablası Venus’ü 2-0 yenip kariyerinin 23. grand slam zaferini elde etti. Steffi Graf ile paylaştığı rekoru tek başına eline geçiren Serena, tarihin en fazla grand slam şampiyonluğu bulunan kadın tenisçisi oldu.
Hamilton’dan 4x4’lük zafer
LEWIS Hamilton, Formula 1’de kariyerinin 4. şampiyonluğuna 2017 yılında ulaştı. Üstelik bunu sezonun bitimine 2 yarış kala ilan etti.

Haberin Devamı