Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Şampiyon kaldığı yerden devam ediyor!

Şampiyon kaldığı yerden devam ediyor!

Her kulvarda kupalara ambargo koyan sarı-lacivertliler, yeni sezona da zaferle başladı.

Şampiyon kaldığı yerden devam ediyor!

33. Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde Banvit’le karşılaşan F.Bahçe Doğuş rahat bir galibiyetle mutlu sona ulaştı. Kanarya böylece üst üste 2., toplamda 7. kez bu sevinci yaşadı.

33. Cumhurbaşkanlığı Kupası 7. kez F.Bahçe’nin oldu. Sarı-lacivertliler takviyelerle güçlenen kadrosundaki önemli eksiklere rağmen Banvit’e galibiyet şansı tanımadı. Kısalarının etkili performansı, yüksek 3’lük isabeti ve Vesely’nin çember altındaki hareketliliğiyle F.Bahçe maçın büyük bölümünde oyun üstünlüğünü elinde tutmayı başardı.
8-0’LIK seriyle maça iyi başlayan Kanarya çemberini iyi savunamadığı anlarda skora denge gelmesine engel olamasa da dışarıdan etkili hücum ederek ilk çeyreği 19-11 önde kapattı. İkinci çeyrekte hücumda tıkanan sarı-lacivertlilere karşı Banvit, Vidmar ve Thomas’la farkı eritti.
SAHNE SLOUKAS’IN
ANCAK Datome-Sloukas ikilisinin devreye girişi ve Vesely’nin hareketliliği kısa sürede bu sıkıntıyı ortadan kaldırdı. 39-28 tamamlanan ilk yarı sonrası üçüncü çeyrekte de yine Sloukas sahnedeydi. Farklı giderek açan Kanarya’yı baskıyla top kayıplarına zorlayarak durdurmaya çalışan Banvit belli ölçüde başarılı olsa da çeyrek Datome’nin 3 sayılık isabetiyle
12 sayı F.Bahçe üstünlüğüyle sonlandı (60-48).
SON çeyrekte de oyun ve skor üstünlüğünü elden bırakmayan F.Bahçe 7. kez kupaya uzanmamın mutluluğunu yaşadı.

Haberin Devamı