Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Cumhurbaşkanı'nın bisikleti hazır!

Cumhurbaşkanı'nın bisikleti hazır!

Salcano, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yaptığı özel bisikleti tamamladı.

Cumhurbaşkanı'nın bisikleti hazır!

Erdoğan, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun basın tanıtımında Dünya Şampiyonu Fabrice'nin bindiği 20 vitesli bisikletle pedal çevirecek.

Salcano Bisiklet'in Yönetim Kurulu Üyesi Akgül: "Bizim için büyük bir gurur. Bir Türk markası olarak böyle bir organizasyonun parçası olmak gerçekten bizim için büyük bir mutluluk"

"Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bisiklet sektörüne son 8 yıldır büyük bir ivme getirdi. Biz bunun daha da ileri gideceğini düşünüyoruz"

Salcano Bisiklet üreticisi, 18 Nisan Cumartesi günü (Yarın) gerçekleşecek 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun basın tanıtımında pedal çevirecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a üzerinde adının yazdığı özel bir bisiklet hazırladı.

Erdoğan, Dünya Şampiyonu Fabrice Mels'in bisikletiyle aynı özelliklere sahip 20 vitesli, hidrolik frenleri olan, karbon gövdeli bir bisikletle basın turunda pedal çevirecek.

Salcano Bisiklet'in Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun sponsorlarından Bayram Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan özel bisikletin tasarımı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bisikletin yapıldığı tesiste konuşan Akgül, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun hem Türkiye'nin bisikletinin tanıtılması açısından, hem de Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük bir şans olarak görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan özel bisiklet ile ilgili bilgiler veren Akgül, "Öncelikle bizim için çok büyük bir gurur. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Türkiye'nin çok güzel organizasyonlarından biri. İçinde çalışan direktöründen gönüllüsüne, hakeminden herkese çok güzel bir uyum içinde geçen bir yarış. Bu turun da bir parçası olmak bizim için çok önemli. Bu bisikletin özelliği, dünya şampiyonu Fabrice Mels'in kullandığı kadroyla aynı kadroya sahip olması. Cumhurbaşkanımızın bineceği bisiklet 20 vitesli, hidrolik frenleri olan, karbon gövdeli bir bisiklet" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bisiklete olan ilgiyi ve satışları nasıl etkiliyor?" sorusuna ise Akgül, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu son 8 yılda çok güzel bir noktaya geldi. Bu noktaya gelirken de sektördeki algıyı değiştirdi. 8 günlük çok büyük bir iş ve bu 8 gün de bize şunu getiriyor. Bisikletin gündemde tutulmasını ve bisikletin göz önünde olmasını sağlıyor. Bu açıdan da bisiklet sektörüne son 8 yıldır büyük bir ivme getirdi. Biz bunun daha da ileri gideceğini düşünüyoruz. 1 milyon 250 bin bisiklet satılıyor. Bunun kısa vadede 5 milyon olması lazım. Sanırım hem hükümetimizin hem de bakanlıkların projeleriyle bunun bu noktaya geleceğine inanıyorum" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Bayram Akgül son olarak şunları söyledi;

"İlk hedefimiz Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun, Fransa Bisiklet Turu ve İtalya Bisiklet Turu'nun kademesi olan pro kategoride bir an önce olmasını istiyoruz. Bunun için her şeyimiz hazır. Bunun önünde herhangi bir engel yok. İkinci hedefimiz ise Fransa Bisiklet Turu'nda koşan ilk Türk takımının bir parçası olmak ve ilk Türk sporcusunun da sponsoru olmak."

Haberin Devamı