Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Damien Comolli: Takımı yönetmesini istediğimiz kişi Koeman

Damien Comolli: Takımı yönetmesini istediğimiz kişi Koeman

Fenerbahçe Sportif Direktörü Comolli, Erwin Koeman'la yola devam etmek istediklerini resmen açıkladı.

Damien Comolli: Takımı yönetmesini istediğimiz kişi Koeman

Fenerbahçe'de sportif direktör Damien Comolli, FB TV'de katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Fransız futbol adamı, Erwin Koeman ile yola devam etmek istediklerini açıkladı.
İşte Comolli'nin açıklamaları:
BAZI GOL SEVİNÇLERİNDE DELİRİYORUM, ÇOK VAHŞİ BİR ŞEKİLDE SEVİNEBİLİYORUM
Gol sevinçleriyle ilgili olacak kısma gelecek olursak, bazı gol sevinçlerinde deliriyorum, çok vahşi bir şekilde sevinebiliyorum. Bazen de çok sevinmiyorum çünkü maç içerisinde yapılması gereken şeyleri düşünüyorum. Aytemiz Alanyaspor'a attığımız 2 golde de çok sevindim, bunun sebebini şu şekilde açıklayabilirim: Andre ile maçtan 1 gün önce konuştuğumda Galatasaray'a karşı net fırsatlar yakaladığını ve gole çevirseydi farklı olacağını söylemiştim. Yarın ki maçta da gol atarsan çok iyi olur demiştim, gol attığı için tabii ki çok sevindim. Michael'in golüne ise iki tane sevinme sebebim vardı. Bir tanesi onun attığı gol maçta erkende olsa bize nefes alma fırsatı vermişti. Onun karakteri gerçekten çok farklı. Kulübün iyiliğini çok fazla isteyen, kulübe çok bağlı bir futbolcu. İkincisi ise Michael'in karakteri için çok sevindim çünkü o, bunu hak ediyor.
VALBUENA'NIN SON MAÇLARDAKİ ETKİSİ, TAKTİK DİSİPLİNİ İNANILMAZDI
Valbuena ile ilgili söyleyebileceğim tek kelime, kesinlikle inanılmazdı. Gerçekten kendisinin son maçlardaki etkisi, taktik disiplini inanılmazdı. Çünkü hocamız Erwin Koeman ondan özellikle defansif anlamda bazı spesifik şeyler istemişti. Bunları da son maçlarda çok iyi yaptı. Kendisi belirleyici, skoru değiştirebilecek bir oyuncu. Bu sabah onunla konuştum. Nasıl hissediyorsun? Yoğun maç temposunun ardından toparlanman iyi gidiyor mu? diye sorduğumda toparlanmam iyi gidiyor, kendimi çok iyi hissediyorum dedi. Onu böyle görmek mutluluk verici. Anderlecht'e attığımız ikinci golde de görebilirsiniz ki kendisi takım için oynuyor. Çünkü kendi atabileceği bir pozisyonda Michael'in gol atmasını tercih etti.
GENÇ OYUNCULARIMIZA İNANIYORUZ
Takım hocası ben değilim ve genç oyuncuların oynayıp oynamaması ile ilgili ben karar veremem. Bu soruyu Erwin'e sormak daha doğru olacaktır. Barış son iki maçta oyuna girmeye çok yaklaştı ama o an gelişen şartlar maça girmesine engel oldu. Barış sezon başında çok istekli bir oyuncu olarak takıma katıldı. İyi performanslar gösterdi ama Barış'ın şöyle bir durumu var. Çok genç oyuncu içinde böyle durum normaldir. Kötü sonuçlarda özgüveni de etkileniyor. Bu durumda yapılacak en yanlış şey, parantez içinde oyuncuyu yakmak olur. Doğru zamanda kendisine süreler vermezsek, bu durum kötüye gidebilir. Çok iyi çalışıyor, bizim ne düşündüğümüzü çok iyi biliyor. Ona yüzde yüz inanıyoruz. Birazcık zaman. Eminim Erwin O'na hak ettiği süreyi verecektir. Sadece Barış için değil bütün genç oyuncular, haklarında ne düşündüklerimizi biliyorlar. Hepsiyle konuşuyoruz. 3 aylık, 6 aylık, 12 aylık planlarımızı paylaşıyoruz. Yiğit'te çok fazla gelişiyor. Hem teknik, hem taktik, hem fizik anlamında. Kendisiyle sürekli konuşuyoruz. Ona da kesinlikle inanıyoruz. Berke'nin göstermiş olduğu gelişim gerçekten inanılmaz. Yaptığı kurtarışlar nefes kesici. U19 milli takımıyla Antalya'da İngiltere'ye karşı forma giyecek. Ben de kendisini izleyeceğim. Çalışma etiği ve gelişimi inanılmaz.
SAKAT OYUNCULARIN DURUMU İYİYE GİDİYOR
Mehmet Ekici, sahalara dönme konusunda en yakın oyuncu. İdmandan önce kendisiyle konuştum. Milli maç arasında takıma katılacağı konusunda uygun olacağını söylemiştim. Alper ve Şener'in sakatlıkları biraz daha zaman alacak gibi duruyor. Oğuz Kağan da bugün ilk defa Samandıra'ya geldi. Onu orada görmek çok güzeldi. Önümüzdeki hafta rehabilitasyon süreci başlayacak. Tolga ise yeni MR çektirdi. Kemikteki morarmanın düştüğünü görüyoruz. Umarım önümüzdeki haftalarda takıma katılacak.
OZAN TUFAN'LA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KONUŞACAĞIM
Volkan hakkında söyleyecek çok fazla bir şey yok. Başkanımız zaten konuyla ilgili konuşmuştu. O konuyla ilgili çok fazla bir gelişme yok. Diğer futbolcular transfer döneminin açılmasını bekliyorlar. Ozan'ın durumu biraz daha farklı. Ozan'la önümüzdeki hafta konuşacağım. Oynamak istiyor ve çok yetenekli bir futbolcu. Fiziksel ve teknik olarak çok iyi. Kariyeri kendi ellerinde. Nereye varmak istediğine kendisi karar verecek. Ben ona yardım edebileceğimi söyledim ama o da kendisine yardım etmek istemeli.
İŞİMİZE GELİRSE, TRANSFER DÖNEMİNDE DEĞERLENDİRİRİZ
Ocak ayı transfer dönemi her zaman zordur. Genellikle yetenekli oyuncular piyasada uygun olmazlar. Bu sene de çok farklı olmaz. Yatırım yapmak için doğru zaman değil. Transfer pazarını sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Eğer işimize gelen fırsat olursa değerlendiririz. Ayrılmak isteyen oyuncularımız da var. Uymamız gereken FFP kuralları var. Bu süreçte maddi durumumuzu göz önünde bulundurmamız gerekiyor.
HEFORSHE DÜNYADAKİ GÖRÜNÜRLÜĞÜMÜZÜ ARTTIRACAK
Birleşmiş Milletler gibi global bir markanın Kulübümüzle yan yana gelmesinden dolayı çok mutluyum. Biz de Dünya çapında bir kulübüz. Böyle bir iş birliği dünyadaki görünürlüğümüzü arttıracak. Başkanımız ve yönetimimiz de seçildiğinde yönetimde pek çok kadın yönetici vardı. Başkanımız mesajı da vermişti. Sırf yönetim bazında değil, işe alımlarımızda kadın çalışanların sayısını arttırmaya çalıştık. Bizim için önemini göstermeye çalışıyoruz. Ben de 2 kız çocuğu babasıyım. İlerde onlar da iş hayatında olacaklar. Cinsiyet kaynaklı ayrımcılığa uğramalarını istemem. Kadın, erkek eşitliğine dair bütün hareketleri bende bireysel olarak destekliyorum. Bu iş birliğine baktığımda aklıma ilk Barcelona UNICEF iş birliği geliyor. Dünya'da bu tarz iş birliklerin çok örneği yok. Fenerbahçe'nin bu kadar büyük bir proje içinde olması önemli olduğu gösteriyor. Hepimizin üzerine düşen görev, biz de gençler için birer rol modeliz. Başkanla da bu konuyu konuştuk. Biz oyuncuların ne kadar farkındalığını arttırabilirsek, bu konuyla ilgili bizim için o kadar iyi olur. A takımla birlikte genç takımlarda dahil olmak üzere, sahada nasıl performans göstermeleri gerektiği, nasıl davranmaları gerektiği, saha dışında nasıl bir insan olmaları gerektiğine dair onları farkında olmalarını sağlamamız gerekiyor. Bir kimlik temsil ediyorlar. Oyuncuların farkındalığı arttırmak istiyoruz.

Haberin Devamı