Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Chelsea 4-1 Arsenal

Chelsea 4-1 Arsenal

UEFA Avrupa Ligi finalinde iki İngiliz devinin karşı karşıya geldiği maçta Chelsea, ikinci yarıda bulduğu gollerle Arsenal'i 4-1 mağlup edip kupaya uzandı.

Chelsea 4-1 Arsenal

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta, Sarri'nin Chelsea'sine zaferi getiren golleri 49'da Olivier Giroud, 60'da Pedro ve 65 (P) ve 72. dakikalarda Eden Hazard kaydetti.

Mesut Özil'in 11'de başladığı mücadelede Arsenal'in tek golü ise Alex Iwobi'den geldi.

Chelsea'nin 11'i: Kepa; Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson; Jorginho, Kanté, Kovacic; Pedro, Giroud, Hazard.

Arsenal'in 11'i: Cech, Sokratis, Koscielny, Monreal, Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Kolasinac, Mesut Özil, Lacazette, Aubameyang.

İNGİLTERE TAKIMLARININ FİNALLERİ
İngiltere temsilcileri, bu seneye kadar Avrupa kupalarında iki kez finalde kozlarını paylaştı.
UEFA Kupası'nın 1972'deki finalinde Tottenham, Wolverhampton'ı 2-1 ve 1-1'lik skorlarla yenerek şampiyon oldu.
İngiltere takımlarının Avrupa'daki diğer finalinde Manchester United, 2008'de Chelsea'yi 1-1 biten maçta penaltı atışlarıyla 6-5 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaştı.
YERELDE 197 KEZ KARŞILAŞTILAR
Arsenal ile Chelsea, İngiltere'nin yerel organizasyonlarında 197 kez karşı karşıya geldi.
Bu müsabakalarda Arsenal 77, Chelsea de 63 kez galip geldi. İki takım arasındaki 57 mücadele, berabere sona erdi. Arsenal, rakibine son 8 maçta sadece bir kez kaybetti.
Taraflar, bu sezon karşılaştıkları iki resmi maçta birer galibiyet aldı. Chelsea, ligde sezonun ilk devresinde ağırladığı Arsenal'ı 3-2 mağlup etti. İkinci devredeki karşılaşmayı ise Arsenal, sahasında 2-0 kazandı.
1.5 MİLYAR AVROLUK FİNAL
Finalde karşı karşıya gelen İngiltere'nin Chelsea ile Arsenal takımlarının toplam futbolcu değeri 1 milyar 510 bin 500 avro olarak dikkati çekiyor.
Alman internet sitesi Transfermarkt'ın güncel verilerine göre Chelsea'nin tahmini piyasa değeri 885 milyon, Arsenal'ın ise 625 milyon 500 bin avro oldu.
Belçikalı Eden Hazard, 150 milyon avro ile Chelsea'nin, Gabonlu Pierre-Emerick Aubameyang ise 75 milyon avro ile Arsenal'ın en pahalı futbolcusu olarak ön plana çıkıyor.
TURNUVANIN EN BAŞARILISI SEVİLLA
Sevilla, 2015-2016 sezonunda kazandığı zaferle Avrupa'nın 2 numaralı kupasını üst üste 3 kez müzesine götüren ilk ekip oldu. Kupayı toplamda 5 kez kazanan Sevilla, 3'er şampiyonluk yaşayan İngiltere'nin Liverpool, İspanya'nın Atletico Madrid, İtalya'nın Juventus ve Inter takımlarının önünde bulunuyor.

Haberin Devamı