Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Cenk Tosun resmen Everton'da!

Cenk Tosun resmen Everton'da!

Everton, Cenk Tosun'u transfer ettiğini resmen açıkladı.

Cenk Tosun resmen Everton'da!

Everton, Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Everton, resmi sitesinden yapığı açıklama ile Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun'u kadrosuna kattığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada Cenk Tosun ile 4,5 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Beşiktaş KAP'A bildirdi

Beşiktaş Kulübü ise görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, "Cenk Tosun'un transferi konusunda Everton kulübü ile görüşmelere başlanmıştır" denildi.

CENK: "EVERTON İÇİN İYİ BİR OYUNCU OLDUĞUMA İNANIYORUM"
İmzanın ardından kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan golcü oyuncu, "Burada olduğum için çok mutluyum. Everton forması giyeceğim için çok heyecanlıyım. Everton harika bir kulüp ve büyük bir geçmişi ve büyük bir kültürü var. Taraftarlara kendimi göstermek için sabırsızlanıyorum. Tüm yeteneklerimi göstereceğim. Herkese nasıl bir oyuncu olduğumu göstereceğim. Everton için iyi bir oyuncu olduğuma inanıyorum" dedi.
İngiltere Ligi'nin sert bir lig olduğunu söyleyen Cenk, "Fiziksel gücüm bana yardımcı olacak. Ayrıca iki ayağımı da
aynı kalitede kullanabiliyorum ve iyi bir golcü olduğumu düşünüyorum" diye konuştu.
"ALLARDYCE BENİ ÇOK İSTEDİ, BU YÜZDEN BURADAYIM"
Yeni takım arkadaşlarıyla çalışmak için sabırsızlandığını belirten Cenk Tosun, "Çok önemli isimler var, Wayne Rooney gibi. Onlarla oynayacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Onlardan çok şey öğreneceğim. Çok yaratıcı isimler var, benim gol atmamda bana çok yardımcı olacaklar. Herkesi tanıyorum, çünkü Everton'ın maçlarını Türkiye'de de takip ediyordum. Umarım bana birçok asist yapacaklar" ifadelerini kullandı.
Cenk, Everton Teknik Direktörü Sam Allardyce'ın kendisini çok istediğini belirterek, "Sam Allardyce ve kulüp yönetimi beni çok istedi, bu yüzden buradayım. Allardyce kararımı vermemde büyük bir etken. Bana, beni çok istediğini söyledi ve bunu hissettirdi" dedi.
Teknik direktör Allardyce ise, "Cenk, Türkiye'nin 1 numaralı santforu. Şampiyonlar Ligi'nde ve Türkiye Ligi'nde birçok gol kaydetti. Çok yönlü bir golcü. İki ayağını da kullanabiliyor. Ceza sahasında havadan ve yerden çok etkili. İyi boşluklar yakalayabiliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı