Gazete Vatan Logo
Galatasaray Mustafa Cengiz'den önemli açıklamalar!

Mustafa Cengiz'den önemli açıklamalar!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kameraların karşısına geçti ve basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Cengiz'den önemli açıklamalar!

Sarı-Kırmızılılar'ın Başkanı Mustafa Cengiz, düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Cengiz'in sözleri:

"Bu basın toplantısını neden yapıyoruz? Ayaküstü söylenen sözlerin, kavramların yanlış anlaşılmalara yol açması nedeniyle tam değerlendirilemediğini gördüğüm için bu basın toplantısını yapmaya karar verdik."

"Biz 100 yılı aşkın bir kültürü, bir camiayı temsil ediyoruz. Önce fair-play'in tarafındayız. Tüm rakiplerimiz bizim kardeşimiz ve en önemlisi ulusal değerlerimiz. Kayserisporumuz, Trabzonsporumuz, Beşiktaşımız, Fenerbahçemiz... Hepsine saygı duyarız."

"HİÇ İSTEMEDİĞİMİZ OLAYLAR ÇIKTI"

"Dünyanın en büyük derbilerinden olan, değerli rakibimizle yaptığımız müsabakanın sonunda, hiç istemediğimiz olaylar çıktı ve bunun sonucunda verilen cezalarla ortaya çıkan durum... Bu bizi mutlu etmiyor. Ben rakibimizi de mutlu etmediğini biliyorum."

"RAKİBİMİZ İÇİN HİÇBİR BEYANDA BULUNMADIK"

"Özellikle değerli rakibimiz için şunu söylemek istiyorum: Tüm beyanlarımızda, beni tanımayanların yanlış değerlendirme yaptığını gördük. Biz sevgili rakibimiz için asla bir beyanda bulunmadık.

Haberin Devamı

Kadıköy'de oynadığımız maç öncesinde 'Rakibe saygı, kendimize saygı' başlıklı bir yazı yayınladık. En insani şekilde seyir olanağı sağlayacağımızın sözünü verdik. Fenerbahçe maçında da Fenerbahçe seyircisine, yönetimine yönelik kötü bir beyanda bulunmadık.

KORAY ŞENER KONUSU

"Biz olayı seyircilerin çıktığı anda öğrendik değerli rakibimizin sayın başkanıyla birlikte. Üzüldük tabii ki. Çok iyi ağırladık onların da bize karşı tavırları çok iyiydi ama şunu unutmasınlar: Erzurum maçında bizim de cenazemiz oldu. Biz bazen acıyı kalbimize gömüyoruz"

Belki biz de görevimizi tam yerine getiremedik mi diye endişe de ediyoruz, içim tam rahat değil. Fenerbahçe camiasının acısını da yürekten paylaşıyorum. Öfkenizi saklı tutun lafım çok yanlış anlaşıldı. Bunu bir kavgaya, rövanşa çevirmeyin diye söyledim.

"DERBİDE ÇOK GÜZEL BİR ORTAM VARDI"

"Cenaze olayı acısı hariç derbide çok güzel ortam vardı, hiç tatsızlık yoktu. Nedense iki oyuncunun, bir tanesi bizden, yaptığı yanlış davranışlara hakem müdahale etmedi. Hakemin buna müdahale etmesini isterdik. Hakem etmiyorsa da VAR etmeliydi."

Haberin Devamı

72 milyon bu maçı izledi. Çok hassas davranılmalıydı. Schalke maçında yine aynı itişme oldu ama hakem anında müdahale etti. Belki hakemin basireti bağlandı, bilemem ama bu olayların patlama noktasında hakemin zamanında müdahale etmemesini görüyoruz."

SEVK KONUSU

"Maalesef bizim 13 kişimiz sevk edildi, 2 de Fenerbahçe'den sevk edildi. 13 de onlardan sevk edilsin demiyorum, tersi de olsa aynısını söylerdim. Ben bundan rahatsız oldum. Sadece rakibimizden 2 oyuncu mu vardı? Yapmayın."

"CAMİA HER ZAMAN KENETLENMİŞTİR"

"Kamuoyu vicdanında, özellikle de Galatasaray camiasında büyük yara açmıştır. Camia her zaman takiptedir, kenetlenmiştir, kenetlenmeye devam edecektir. Galatasaray inşallah tarihte her zaman hak ettiği gibi en değerli yeri alacaktır."

Her saat sosyal medyaya bakacak zamanımız olmuyor fakat bize gelen raporda şöyle bir yol izleniyor: Sevgili Fatih hocamızın fotoğrafı konuyor, ölene kadar seninleyiz deniyor ve altta yönetime küfrediliyor. Bu yaklaşık 1 aydır falan var. Bu gözümüzden kaçmıyor."

Haberin Devamı

"YÖNETİM TERİM'iN ARKASINA SAKLANIYOR DİYORLAR..."

"Nedense yönetimle Fatih Terim arasında bir şey olduğundan değil, bir şey olsun istiyorlar. Sevgili hocamız bir marka fakat Galatasaray çok daha büyük marka. 'Yönetim Fatih Terim'in arkasına saklanıyor' diyorlar. Yok böyle bir şey. Hocamızla her an irtibat halindeyiz."

Maçta bir fotoğraf çekiliyor. Fotoğrafı gördüm. Gol atıldığı anda Mustafa Cengiz böyle duruyor, hoca da durgun bir şey var. Suratı asık, öteki gülüyor falan deniyor. Bir Galatasaray başkanı, rakibe saygı duymak durumunda."

"Size samimi söylüyorum, soğuk savaş döneminde, soğuk savaşın taraflarının yaptığı algı yönetiminin daha şiddetlisini yönetimimize ve şahsıma karşı görüyorum."

"YENİ ÖĞRENDİM ŞOKA GİRDİM"

Yeni öğrendim, şoka girdim. Bu beni müthiş üzdü. Ulusal değer açısından en değerli insanının adı var burada. Bu insan için ömrümün çok yılını verdim. Mustafa Cengiz, Atatürk üzerinden reklamını yapıyorlar diyorlar. 'Neden adınızı koydunuz?' demişler."

Haberin Devamı

"Sadece Mustafa Cengiz yazsa, kulübün adı yazmasa neyse. Sadece Galatasaray Spor Kulübü deseydik, 'Bak bak bu sefer Ankara'ya gidip geliyor, bakanlarla görüşüyor, adını koymuyor. Neden adı yok?' derlerdi."

"Biz ne yapsak bize bir hata bulacaklar. Atatürk'ü Mustafa Cengiz'in, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı'nın kutlamasının ayıp olduğu, bunun üzerinden bana hakaret edildiği... Stratejiye bakın. Yapmayın, etmeyin, bel altı savaş sürdürülmez."

"BÖLÜCÜ, GERGİNLEŞTİRİCİ"

"Kimileri bizi şiddete yöneltebilir. Bölücü, gerginleştirici eylemle kullanabilir. Provokasyona gelmeyelim. Galatasaray'a yakışır, yürüyerek, protestolarını demokratik şekilde göstermelerini söylüyorum. Taraftarımız hiçbir zaman sahaya inmedi, tahribatta bulunmadı."

"GALATASARAY BİR DEVRİM YAPIYOR"

"Altyapıda Galatasaray bir devrim yapıyor. UEFA'ya da bunu anlattım. 28 kişilik kadromuzda 8 tane genç oyuncu var. Kayseri maçında bunun 4'ü oyuna girdi. İlk defa altyapıdan gelen 4 oyuncu sahaya girdi. Fatih Terim hocamız gerçekten bir devrim yapıyor."

"Ayrıca 30 yıldır da ilk kez maddi anlamda iyi durumdayız"

(Semih Özsoy'un sokak kabadayısı söylemi) "Biz bu konuda değerli rakibimizi rencide edecek hiçbir söz ve eylemde bulunmadık. Biz bu aşamada susma hakkımızı kullanmak istiyoruz. Rakibimizle ilgili ayrıştırıcı sözler söylemek istemiyoruz. Herhangi bir ayrıştırıcı laf benden duyamazsınız.
Bizimle ilgili yapılan provokasyonlarda bulunanları hukuk yollarına sevk ediyoruz. Hukuk süreci olduğu için de bununla ilgili sosyal medya hesaplarımızdan herhangi bir yayın yapamıyoruz.
Eğer kur farkı olmasaydı 12 milyon euro kardaydık. Bu Galatasaray'ın son 30 yılında görülmeyen bir şeydir. Store'da güzel gelişmeler oluyor. 8 ayda 100 milyon TL vergi ödedik. Altyapıda Galatasaray bir devrim yapıyor. U-17,18,19'da müthiş bir değişim yapıyoruz. Altyapıda atılım yapıyoruz. Kayserispor maçında 4 altyapıdan oyuncu oyuna girdi. Fatih Terim hocamız bu konuda gerçekten bir devrim yapıyor. Abdürrahim Bey gecesini gündüzüne katıyor. Abdürrahim'e bunu yapmayın. Çünkü biz yazılanları görüyoruz, üzülüyoruz. Bizim yönetim kurulumuzda bir tane boş olan yok. Sürekli olarak ailelerinden feragat ederek çalışıyorlar.
Derbide 60'dan sonra Fenerbahçe çok güzel oynadı. Oluyor, futbolun güzelliği bu. Fakat hep diyorum inşallah Galatasaray şampiyon olacak. Belhanda sizin deyiminizle atarlı bir oyuncu. Kendisiyle görüşüyoruz."