Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi CANLI! Salzburg - Marsilya

CANLI! Salzburg - Marsilya

UEFA Avrupa Ligi Yarı Final rövanş maçında Avusturya temsilcisi Salzburg sahasında Fransa temsilcisi Olympique Marsilya'yı konuk ediyor.

CANLI! Salzburg - Marsilya

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

Salzburg ilk 11: Walke, Lainer, Ramalho, Caleta-Car, Ulmer, Haidara, Samassekou, Berisha, Schlager, Gulbrandsen, Dabbur

Marsilya ilk 11: Pele, Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi, Lopez, Sanson, Thauvin, Payet, Ocampos, Germain

Turun Velodrome'da oynanan ilk maçında iyi bir oyunla sahadan 2-0 galip ayrılan Marsilya, yakaladığı avantajı en iyi şekilde kullanmak ve finale adını yazdıran takım olmak istiyor.

Bu tura nasıl geldiler?
Marsilya, Avrupa Ligi I Grubu'nda Salzburg, Atiker Konyaspor ve Vitoria Guimaraes ile mücadele etti ve grubu 2. sırada tamamladı. Son 32 Turunda Sporting Braga ile eşleşen takım rakibini ilk maçta 3-0 yenerken, ikinci maçta 1-0 yenilse de turu geçti. Son 16 Turunda ise Athletic Bilbao ile rakip olan Marsilya turu 3-1 ve 2-1'lik galibiyetlerle geçmeyi başardı. Çeyrek Final'de Leipzig ile eşleşen Fransız ekibi ilk maçta 1-0 mağlup olduğu rakibini ikinci maçta 5-2 yenerek tur atladı.
Salzburg ise Marsilya, Atiker Konyaspor ve Vitoria Guimaraes ile I Grubu'nda mücadele etti ve grubu lider tamamladı. Son 32 Turunda Real Sociedad ile eşleşen takım turu 2-2 ve 2-1'lik skorlarla geçti. Ardından Son 16 Turunda Borussia Dortmund ile eşleşen takım sürpriz şekilde turu 2-1 ve 0-0'lık skorlarla geçmeyi başardı. Avusturya temsilcisi Çeyrek Finalde Lazio ile eşleşti. İlk maçta rakibine 4-2 yenilen Salzburg, evinde büyük bir sürprize imza attı ve sahadan 4-1 galip ayrılarak turu geçti.

Haberin Devamı