Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Canın sağolsun Beşiktaş!

Canın sağolsun Beşiktaş!

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ikinci maçında Beşiktaş, Fransız devi Olimpik Lyon'a penaltılarda 7-6 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı.

Canın sağolsun Beşiktaş!

Olağanüstü bir heyecandık dün. 27’de Talisca’ya 34’te Lacazette yanıt verdi ama 58’de yine Sambacı ile 2-1’i bulduk. Uzatmalarda gol olmadı, penaltılara gidildi ve sıra 8. atışlara geldiğinde Mitrovic kaçırdı, Gonalons attı, tur da avucumuzun içinden kaçtı

2012-13 sezonu, İnönü’deki Trabzonspor maçı... 90+’da Olcay, Onur’u geçemedi ve karşılaşma 1-1 bitti, Beşiktaşlı oyuncular yere yığıldı... İşte Kartal’ın yeniden yükselişi o maçla başladı... Dün Lyon maçı sonunda yaşanan hayâl kırıklığı da umarız önümüzdeki dönemde siyah-beyazlıların Avrupa’da yaşayacağı büyük başarıların başlangıcı olur.

OLAĞANÜSTÜ bir heyecan yaşadık dünkü maçta. Öyle goller kaçırdık ki; yüzde yüzlük gol pozisyonu ve atsak yarı finale kalacağız ama diğer taraftan Lyon da benzer şekilde çok net fırsatları harcadı ve tur umudumuzu koruduk.

27’DE korneri çabuk kullandık, Talisca vurdu, 1-0 öne geçtik. Fakat 34’te Gonalons’un kaçırdığı Lacazette topu Fabri’nin üzerinden aşırttı, skoru 1-1 yaptı. 58’de ise soldan Adriano kesti, Talisca kafayla durumu 2-1’e getirdi.

Haberin Devamı

BURAYA kadar iki takımın da kaçırdığı akıl almaz şanslar var. Ancak asıl önemli olanlar sonrasındakiler ve o kadar çok ki bu sütunlar anlatmaya yetmez. Ama söylemek gerek ki Fabri yaptığı sayısız kritik kurtarışla Beşiktaş’ın unutulmaz isimleri arasına girdi.

TEŞEKKÜRLER BEŞİKTAŞ

85’TE Q7’nin ortasında top direkten döndü, devamında Babel dışarı attı. Ama 90’da da Lacazette bomboş vurdu, direk bu kez bizi korudu. 112’de ise Fabri öyle bir top çıkardı ki akıllara 2000’de G.Saray, UEFA Kupası’nı kazanırken Taffarel’in Henry’yi durdurduğu o efsane pozisyon geldi.

ÖZELLİKLE o kurtarış bu maç sonunda zaferi tadacağımızı hissettirdi. Üstüne bir de Tosic’in 7. penaltıyı kaçırmasının ardından Jallet’nin de atışı dışarı vurması eklenince iyice umut doldu içimiz ama 8. penaltılarda Mitrovic kaleci Lopes’i geçemedi, Gonalons ise topu ağlara yolladı ve Kartal’ın bu nefes kesen Avrupa macerası sona erdi.

HER şeye rağmen bu olağanüstü heyecanı bize yaşatan, ülkemizi en iyi şekilde temsil eden, sonuna kadar elinden gelenin en iyisini yapan Beşiktaş’a teşekkürler.

Haberin Devamı